A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 1 db édesburgonya (nagy)
- 2 db érett avokádó
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- ½ db citrom leve
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- 8 db spenótlevél
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 1 db édesburgonya (nagy)
- 2 db érett avokádó
- 1 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- ½ db citrom leve
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- 8 db spenótlevél
Az édesburgonyát megpucoljuk, hosszában 1 centis darabokra vágjuk, majd 230 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük „rommá”, mert akkor szétesik, és nem fog kenyérként funkcionálni.
Míg sül a burgonya, az avokádókat kettévágjuk, kiszedjük a magjait, és egy kanállal kikaparjuk a húsukat. Vágódeszkán egy villa vagy kés segítségével pépesre zúzzuk. A paradicsomot elfelezzük, kikaparjuk a magos, zselés részét, majd a húsát apró kockákra vágjuk. Ezután jöhet a chili is, amit szintén felaprítunk – mindenki saját ízlése szerint eldöntheti, hogy mennyire szeretné erősre. Az avokádókrémbe facsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a felaprított paradicsomot, a chilit és az apróra vágott petrezselymet is.
A tojásokat bő, lobogó vízben 10 perc alatt keményre főzzük, majd alaposan lehűtjük. Fontos, hogy teljesen kihűtsük, mert így könnyebb megpucolni. Megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk.
A közben megsült édesburgonyát megkenjük az avokádókrémmel, rátesszük tojásokat, majd a spenótlevelekkel díszítjük, és tálaljuk.
Ha tetszett az édesburgonya-szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g
Kalória: 64 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 8.52 g
Szénhidrát: 8.16 g
Zsír: 6.3 g
Kalória: 128 kcal