Gluténmentes
Hozzávalók
- 390 g tisztított banán
- 200 g rizsliszt
- 125 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 5 g sütőpor
- 7 g szódabikarbóna
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 50 g pisztácia
- 50 g török mogyoró
- 50 g fehércsoki-pasztilla
- 50 g étcsokoládé-pasztilla
- 100 g vaj
A tetejére
- 1 db banán
Gluténmentes banánkenyér
Hozzávalók
- 390 g tisztított banán
- 200 g rizsliszt
- 125 g kristálycukor
- 2 db tojás
- 5 g sütőpor
- 7 g szódabikarbóna
- 2 tk vaníliaaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- 50 g pisztácia
- 50 g török mogyoró
- 50 g fehércsoki-pasztilla
- 50 g étcsokoládé-pasztilla
- 100 g vaj
A tetejére
- 1 db banán
A gluténmentes banánkenyér elkészítéséhez a banánokat összetörjük egy villával, majd hozzákeverjük a rizslisztet, a cukrot és tojásokat, amíg egy krémes tésztát kapunk. Ezután mehet hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a vaníliaaroma és a citrom reszelt héja, ezekkel szintén alaposan elkeverjük.
A magvakat durvára aprítjuk, a háromnegyed részüket belekeverjük a masszába, hozzáadjuk a kétféle csokipasztillát is, és alaposan elkeverjük. Végül belecsurgatjuk a felolvasztott vajat, keverünk rajta még egyet, és a sütőpapírral bélelt formába töltjük.
A tetejére mehet a hosszában félbevágott banán és a maradék aprított mag. 170 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük, de a vége felé már érdemes ellenőrizni egy hurkapálcával, hogy átsült-e a tészta. Ha nem ragad rá a pálcikára a tészta, mikor kihúzzuk, akkor elkészült a banánkenyér.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 50-55 perc
Ha tetszett a gluténmentes banánkenyér recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!