Gluténmentes
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 100 g rizsliszt
- 30 g kukoricaliszt
- 1 csipet só
- 5 g sütőpor
- 1 üveg baracklekvár (300 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor a tetejére
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 120 g kristálycukor
- 100 g rizsliszt
- 30 g kukoricaliszt
- 1 csipet só
- 5 g sütőpor
- 1 üveg baracklekvár (300 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor a tetejére
A tojásokat szétválasztjuk és két külön keverőtálba tesszük őket. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd ha elkezdett kifehéredni, stabilabbá válni a hab, hozzáadjuk a cukor felét. A cukor másik felét a sárgájával verjük habosra.
A kétféle lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd a fehérjehabba forgatjuk, a tojássárgájával együtt. Elsimítjuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt, kb. 30 x 40 cm-es tepsin, és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb.15 percre. Még forrón egy konyharuhával feltekerjük a sütőpapírral együtt és így hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt róla, megkenjük a lekvárral, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, és akár szeletelhetjük is, de mint minden sütinek, ennek is jót tesz, ha egy napot hagyjuk pihenni.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Hűtési idő: 20 perc
Ha tetszett a gluténmentes piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!