Gluténmentes gnocchi

Gluténmentes

Gluténmentes

Vegán

Vegán

Hozzávalók

2
főre
+
500 g krumpli
200 g csicseriborsóliszt
1 mk só
60 g tápiókakeményítő
pár csepp víz
plusz tápiókakeményítő a formázáshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gluténmentes gnocchi

Azoknak a gluténérzékenyeknek, akik nem használnak előre bekevert lisztkeverékeket, mindig nagy probléma egy alapreceptet találni, de most végre megcsináltuk a gnocchi gluténmentes verzióját. Imádtuk!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g krumpli
200 g csicseriborsóliszt
1 mk só
60 g tápiókakeményítő
pár csepp víz
plusz tápiókakeményítő a formázáshoz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A krumplit héjában a mikróban vagy sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leszedjük a héját, még melegen krumplinyomón átnyomjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután belekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sót, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ha nem állna össze, egy kevés vizet is adhatunk hozzá. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. 

Ezután enyhén megszórjuk a konyhapultot tápiókakeményítővel, 6 részre osztjuk a tésztát, és kb. 40 cm hosszú rudat formázunk belőle, majd 0,5-1 cm-es darabokat vágunk. Ha szeretnénk, formázhatjuk villával. Enyhén sós, gyöngyöző vízben főzzük, majd ha feljött a tetejére, még 2 percet főzzük, és leszűrjük. Bármilyen tetszőleges szósszal tálaljuk.

gluténmentes gnocchi
Gluténmentes gnocchi

Ha tetszett a gluténmentes gnocchi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások