Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- ½ fej brokkoli (600 g/fej)
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 1 tk friss citromlé
- 1 konzerv fehérbab (400 g-os kiszerelés)
- 3 ek gluténmentes zabliszt
- 1 ek keményítő
- 20 g parmezán
- 1 db tojás
- 0.25 db szerecsendió
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál szárzeller
- ½ fej brokkoli (600 g/fej)
- ½ szál sárgarépa (200 g/szál)
- 2 ek étolaj
- só, bors
- 1 tk friss citromlé
- 1 konzerv fehérbab (400 g-os kiszerelés)
- 3 ek gluténmentes zabliszt
- 1 ek keményítő
- 20 g parmezán
- 1 db tojás
- 0.25 db szerecsendió
A gluténmentes zöldségfasírt első lépéseként egy késes aprítógépben lezúzzuk apróra a hagymát, a fokhagymát, a szárzellert, a brokkolit (a szárát is) és a répát. Egy serpenyőben elkezdjük lepirítani az olajon a zöldségmixet, közben sózzuk, borsozzuk. 5-6 perc pirítás után meglocsoljuk a citromlével, majd hagyjuk kihűlni.
Szintén az aprítógépben lekrémesítjük a babot, a lisztet, a keményítőt, a sót és borsot, a sajtot, a tojást és a reszelt szerecsendiót, és ezzel keverjük össze a lepirított zöldségeket. Lefedve hűtőbe tesszük 30 percre.
Ezután gombócokat adagolunk a masszából, tepsire rakjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a gluténmentes zöldségfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!