Gluténmentes receptek

Lisztmentesbrokkolifőzelék

Lisztmentes brokkolifőzelék

Hozzávalók
100 ml
habtejszín
500 g
brokkoli
30 ml
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(130g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
1 db
krumpli
(160 g/db)
800 ml
zöldségalaplé
só, bors
1 csipet
őrölt szerecsendió
30 g
vaj
2 ek
almaecet
2 db
tojás

Elkészítés

A lisztmentes brokkolifőzelék első lépéseként a brokkolit rózsáira szedjük, a szárát külön kis darabokra vágjuk. A szárát kiegészítjük annyi rózsával, hogy 250 g legyen. 

Olajat melegítünk egy serpenyőben és 3-4 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 

Hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit és azt a brokkolikupacot, amiben a szárak vannak. További 1-2 perc pirítás után felöntjük az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Egy botmixer segítségével krémesre zúzzuk az egészet. 

A megmaradt brokkolirózsákat, enyhén sós, bő, lobogó vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük és lehetőség szerint jeges vízbe rakjuk. Ezt azért célszerű megtenni, hogy megmaradjon a brokkoli szép zöld színe. A megfőtt brokkolirózsákat belekeverjük a krémbe. Amikor újra felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és az almaecetet. Egyet forralunk rajta és kész. 

A tojásokat hideg vízben feltesszük főni és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd leszűrjük, lehűtjük, megpucoljuk és a főzelékkel tálaljuk. 

lisztmentes-brokkolifozelek
Lisztmentes brokkolifőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Ha tetszett a lisztmentes brokkolifőzelék receptje, akkor ezek a brokkolis ételek is tetszeni fognak:

Kecskesajtos brokkoliburger céklaketchuppal

Sajtos-tejfölös brokkoli besütve

Szárított paradicsomos, kolbászos csusza

www.streetkitchen.hu

Amikor a harmadik ember mondta a bázison, hogy milyen baromi finom lett ez a főzelék, már kezdtem elhinni. Igaz, enni belőle már nemigen tudtam, mert mire odajutottam, hűlt helyét leltem.

Hozzávalók

2 főre
100 ml
habtejszín
500 g
brokkoli
30 ml
étolaj
0.5 fej
vöröshagyma
(130g/fej)
1 gerezd
fokhagyma
1 db
krumpli
(160 g/db)
800 ml
zöldségalaplé
só, bors
1 csipet
őrölt szerecsendió
30 g
vaj
2 ek
almaecet
2 db
tojás

A lisztmentes brokkolifőzelék első lépéseként a brokkolit rózsáira szedjük, a szárát külön kis darabokra vágjuk. A szárát kiegészítjük annyi rózsával, hogy 250 g legyen. 

Olajat melegítünk egy serpenyőben és 3-4 perc alatt megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. 

Hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit és azt a brokkolikupacot, amiben a szárak vannak. További 1-2 perc pirítás után felöntjük az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Egy botmixer segítségével krémesre zúzzuk az egészet. 

A megmaradt brokkolirózsákat, enyhén sós, bő, lobogó vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük és lehetőség szerint jeges vízbe rakjuk. Ezt azért célszerű megtenni, hogy megmaradjon a brokkoli szép zöld színe. A megfőtt brokkolirózsákat belekeverjük a krémbe. Amikor újra felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és az almaecetet. Egyet forralunk rajta és kész. 

A tojásokat hideg vízben feltesszük főni és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd leszűrjük, lehűtjük, megpucoljuk és a főzelékkel tálaljuk. 

lisztmentes-brokkolifozelek
Lisztmentes brokkolifőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Ha tetszett a lisztmentes brokkolifőzelék receptje, akkor ezek a brokkolis ételek is tetszeni fognak:

Kecskesajtos brokkoliburger céklaketchuppal

Sajtos-tejfölös brokkoli besütve

Szárított paradicsomos, kolbászos csusza

Ha tetszett a Lisztmentes brokkolifőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept