A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A brokkolibucihoz
- 500 g brokkoli
- 200 g finomliszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 75 g mandulaliszt
- 1 tk fokhagymapor
- 2 ek sörélesztőpehely
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 4 db tojás
- 2 ek fekete köménymag
A céklaketchuphoz
- 180 g főtt cékla
- 140 g sűrített paradicsom
- őrölt bors
- 1 ek méz
- 1 csipet chilipaprika
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 ek almaecet
- só
Az összeállításhoz
- 1 fej lila hagyma
- 1 ek olívaolaj
- só
- 3 szelet grillezhető kecskesajt (100 g/szelet)
- 2 db paradicsom (180 g)
- 50 g rukkola
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
A brokkolibucihoz
- 500 g brokkoli
- 200 g finomliszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 75 g mandulaliszt
- 1 tk fokhagymapor
- 2 ek sörélesztőpehely
- 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)
- só, bors
- 4 db tojás
- 2 ek fekete köménymag
A céklaketchuphoz
- 180 g főtt cékla
- 140 g sűrített paradicsom
- őrölt bors
- 1 ek méz
- 1 csipet chilipaprika
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 ek almaecet
- só
Az összeállításhoz
- 1 fej lila hagyma
- 1 ek olívaolaj
- só
- 3 szelet grillezhető kecskesajt (100 g/szelet)
- 2 db paradicsom (180 g)
- 50 g rukkola
A brokkoliburger bucijához a brokkolit rózsákra szedjük, és robotgépben felaprítjuk. Besózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Egy másik tálban összekeverjük a liszteket a fokhagymaporral, a sörélesztőpehellyel és a sütőporral. Sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk a keverékhez a brokkolit is. Jól összedolgozzuk, végül belekeverjük a tojásokat is, és homogén masszává gyúrjuk. Ha szükségesnek látjuk, egy kevés lisztet még adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen. Sütőpapírra helyezzük a vizes kézzel megformázott bucikat. Megszórjuk őket fekete köménymaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
A céklaketchuphoz a hozzávalókat egy magas falú edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük, és már készen is vagyunk.
A lila hagymát felkarikázzuk, és egy serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk az olívaolajon, közben sózzuk, majd félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a kecskesajtokat is, és már csak az összeállítás van hátra. A bucikat kettévágjuk, megkenjük az aljukat a céklaketchuppal, erre jöhet a grillezett sajt, néhány karika paradicsom, még egy kevés céklaketchup, egy adag rukkola, a sült hagymakarikák, végül a buci teteje.
- Elkészítési idő: 75 perc
Ha tetszett a brokkoliburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!