Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+

A fasírthoz

150 ml quinoa
2 szál sárgarépa
0.25 fej hagyma
2 db tojás
őrölt bors
1 ek zsemlemorzsa
3 ek kenőmargarin

A körethez

1 fej hagyma
3 ek kenőmargarin
400 g káposzta (1 fej=800 g)
2 ek dijoni mustár
400 ml tejszín
½ db szerecsendió
őrölt bors
1 tk étkezési keményítő
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Quinoás répafasírt tejszínes-mustáros párolt káposztával

Tudtátok, hogy a quinoát az inkák szent eledelükként tekintették? Nem véletlen, hiszen nagyon egészséges, és még a gluténmentes diétába is jól beilleszthető. Ebben a receptben pedig még extra zöldségekkel turbózzuk fel, egy isteni, krémes, káposztás körettel, így ezt az ételt fogyasztva garantálom, hogy ki fogtok csattani az egészségtől!
Kipróbáltam, jóóó lett!
13
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A fasírthoz

150 ml quinoa
2 szál sárgarépa
0.25 fej hagyma
2 db tojás
őrölt bors
1 ek zsemlemorzsa
3 ek kenőmargarin

A körethez

1 fej hagyma
3 ek kenőmargarin
400 g káposzta (1 fej=800 g)
2 ek dijoni mustár
400 ml tejszín
½ db szerecsendió
őrölt bors
1 tk étkezési keményítő
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Egy kisebb edénybe beleöntjük a quinoát. Hozzáadunk kétszeres mennyiségű vizet, egy kis sót, és főzni kezdjük. Ameddig a quinoa készül, nekiállunk a köretnek. A hagymát apróra vágjuk, egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, majd rádobjuk a hagymát, és lepirítjuk.

A köret elkészítése

Csíkokra vágjuk a káposztát, majd a hagymához adjuk. Sózzuk, és az egészet hagyjuk egy kicsit dinsztelődni. Mikor összeesett egy kicsit, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, ráreszeljük a szerecsendiót, mehet bele bors, valamint ízlés szerint még egy kis só. Az egészet alacsony lángon főni hagyjuk.

A répafasírt elkészítése

Ha elkészült a quinoa, egy tálba öntjük, és hagyjuk kicsit kihűlni. Miközben hűl, lereszeljük a répát, nagyon apróra vágjuk a vöröshagymát, majd a quinoához adjuk. Ellenőrizzétek a keverék hőmérsékletét, mielőtt a tojást hozzáadnátok, mert fontos, hogy már ne legyen langyos, nehogy rántotta legyen a tojásból! Ha jónak látjátok, mehet bele a tojás, só, bors és a zsemlemorzsa. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd csinos kis pogácsákat formázunk belőlük, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

A fasírtok lepirítása, tálalás

Ha kivettük a sütőből, egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és a pogácsáknak kérget sütünk oldalanként kb. 2 perc alatt közepesen magas lángon. A káposztára tesszük a keményítőt, alaposan átkeverjük, még 2-3 percig főzzük, majd utolsó lépésként apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

A répafasírtot és a párolt káposztát tányérra szedjük, tálaláskor még megszórhatjuk egy kis aprított petrezselyemmel.

Quinoás répafasírt
Quinoás répafasírt

Ha tetszett a quinoás répafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?