Hirdetés

Roston sült csirke medvehagymás salsa verdével

Gluténmentes

Gluténmentes

Hozzávalók

4
főre
+
4 szelet csirkemell (kb. 3 cm vastag)
só, bors
2 ek olívaolaj
40 g vaj
400 g fagyasztott zöldborsó

A salsa verdéhez

1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss medvehagyma
1 csokor friss bazsalikom
1 tk magos dijoni mustár
2 tk vörösborecet
só, bors
6 ek olívaolaj

Az édesburgonya-püréhez

800 g édesburgonya
60 g vaj
pár csepp citromlé
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Roston sült csirke medvehagymás salsa verdével

Ezt a salsa verde receptet és édesburgonya-pürét mentsétek le külön is, hiszen szuper köretötletek! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
15
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
4 szelet csirkemell (kb. 3 cm vastag)
só, bors
2 ek olívaolaj
40 g vaj
400 g fagyasztott zöldborsó

A salsa verdéhez

1 csokor friss petrezselyem
1 csokor friss medvehagyma
1 csokor friss bazsalikom
1 tk magos dijoni mustár
2 tk vörösborecet
só, bors
6 ek olívaolaj

Az édesburgonya-püréhez

800 g édesburgonya
60 g vaj
pár csepp citromlé
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és az olívaolajon, magas hőmérsékleten oldalanként 2-3 percig pirítjuk. Amikor megfordítjuk, rádobjuk a vajat, és locsolgatjuk. Ezután a serpenyőt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 5-7 percre.

Az édesburgonya-püréhez a krumplit megpucoljuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd a többi hozzávalóval egy aprítógépben pürésítjük.

A salsa verdéhez az apróra vágott zöld fűszereket a többi hozzávalóval egy aprítógépben lezúzzuk. A zöldborsót forrásban lévő vízbe dobjuk, ha újra felforrt, további 5-6 percig főzzük. A csirkét ezekkel a köretekkel és salsa verdével tálaljuk.

Ha tetszett a roston sült csirke medvehagymás salsa verdével receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások