Szuperegészséges Waldorf-saláta

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
2 db zöld alma
1 db citrom
80 ml dióolaj
100 ml repceolaj
1 tk mustár
1 db tojássárgája
100 ml joghurt
só, bors
3 ek méz
80 g dió
½ csomag zellerszár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Szuperegészséges Waldorf-saláta

Örök élet plusz két év! Valószínűleg senki nem gondol bele, hogy ez a saláta mennyire egészséges lehet, ha éppen nem 10 kg bolti majonézzel nyomják agyon. A zeller, az alma és a dió annyi értékes tápanyagot tartalmaz, hogy ha mást nem ennétek, akkor is tiétek lenne az örök fiatalság.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db zöld alma
1 db citrom
80 ml dióolaj
100 ml repceolaj
1 tk mustár
1 db tojássárgája
100 ml joghurt
só, bors
3 ek méz
80 g dió
½ csomag zellerszár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A citrom héját lereszeljük. Az alma csumáját egy karalábévájóval kiszedjük, a visszamaradt részt pedig lereszeljük, hogy ne pazaroljunk. Meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon.

Az olajokat, a mustárt és a tojássárgáját összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a joghurtot. Ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal és 1 evőkanál mézzel.

A diót kicsit összemorzsoljuk, és serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk, a végén két kanál mézzel és egy csipet sóval átpirítjuk, ettől ropogós és teltebb ízű lesz.

Az zellerszár felét apró kockákra vágjuk és a szószhoz keverjük. A másik felét kis háromszögekre vágjuk, majd mindent összekeverve 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Füstölt halakhoz és hideg húsokhoz ajánljuk.

Ha tetszett a szuperegészséges Waldorf-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások