Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 2 db zöld alma
- 1 db citrom
- 80 ml dióolaj
- 100 ml repceolaj
- 1 tk mustár
- 1 db tojássárgája
- 100 ml joghurt
- só, bors
- 3 ek méz
- 80 g dió
- ½ csomag zellerszár
Hozzávalók
- 2 db zöld alma
- 1 db citrom
- 80 ml dióolaj
- 100 ml repceolaj
- 1 tk mustár
- 1 db tojássárgája
- 100 ml joghurt
- só, bors
- 3 ek méz
- 80 g dió
- ½ csomag zellerszár
A citrom héját lereszeljük. Az alma csumáját egy karalábévájóval kiszedjük, a visszamaradt részt pedig lereszeljük, hogy ne pazaroljunk. Meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljon.
Az olajokat, a mustárt és a tojássárgáját összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a joghurtot. Ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal és 1 evőkanál mézzel.
A diót kicsit összemorzsoljuk, és serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk, a végén két kanál mézzel és egy csipet sóval átpirítjuk, ettől ropogós és teltebb ízű lesz.
Az zellerszár felét apró kockákra vágjuk és a szószhoz keverjük. A másik felét kis háromszögekre vágjuk, majd mindent összekeverve 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Füstölt halakhoz és hideg húsokhoz ajánljuk.
Ha tetszett a szuperegészséges Waldorf-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 60 g
Kalória: 577 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 17.3 g
Szénhidrát: 30.54 g
Zsír: 239.28 g
Kalória: 2309.43 kcal