Hozzávalók
A csirkéhez
- 350 g natúr joghurt
- só, bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma (nagyobb)
- 2 ek olívaolaj
- 1 db csirkemell
- 2 ek olaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss zsálya
A salátához
- 4 db cukkini (kisebb)
- olaj
- 200 g dió
- 4 ek balzsamecet
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 60 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
Joghurtos csirke grillezettcukkini-salátával
Hozzávalók
A csirkéhez
- 350 g natúr joghurt
- só, bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma (nagyobb)
- 2 ek olívaolaj
- 1 db csirkemell
- 2 ek olaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss zsálya
A salátához
- 4 db cukkini (kisebb)
- olaj
- 200 g dió
- 4 ek balzsamecet
- 6 ek olívaolaj
- só, bors
- 60 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
A csirkéhez a joghurtot, a sót, a borsot, a fokhagymát és az olívaolajat összekeverjük, majd ebben a keverékben pácoljuk a 4 szeletre vágott csirkemellet. Legalább egy fél órát hagyjuk állni, de ha tehetitek, már előző este megcsinálhatjátok ezt.
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és 3-5 mm vastag karikákra szeleteljük. Enyhén kiolajozott grillserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a diót, majd kis darabokra vágjuk, összekeverjük a cukkinivel, és hagyjuk kihűlni. Ezután mehet rá a balzsamecet, az olívaolaj, só, bors, parmezánforgács, végül rátépkedjük a bazsalikomot.
A csirkét 2-3 evőkanál olajon elkezdjük pirítani. Ha mind a két oldala egy kis színt kapott, mehet rá a maradék pác, amiből kivettük, és addig pirítjuk közepesen magas hőmérsékleten, amíg szépen meg nem karamellizálódik. Felaprítjuk a zöld fűszereket, és megszórjuk velük a csirkét. A salátát a zöld fűszeres csirkemellel tálaljuk.
Ha tetszett a joghurtos csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!