Hozzávalók
- 100 g liszt
- 7 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 tk fahéj
- 170 g sárgarépa (pucolva)
- 170 g alma (pucolva)
- 100 g dió
- 70 g aszalt sárgabarack
- 70 g aszalt szilva
- 30 g kandírozott narancshéj
- 2 db tojás
- 100 g cukor
- 50 ml olaj
Hozzávalók
- 100 g liszt
- 7 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 tk fahéj
- 170 g sárgarépa (pucolva)
- 170 g alma (pucolva)
- 100 g dió
- 70 g aszalt sárgabarack
- 70 g aszalt szilva
- 30 g kandírozott narancshéj
- 2 db tojás
- 100 g cukor
- 50 ml olaj
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a fahéjat, a kis lyukú reszelőn lereszelt répát, valamint a szintén kis lyukú reszelőn lereszelt és kinyomkodott almát.
Beletesszük a durvára vágott és száraz, forró serpenyőben, 2-3 perc alatt lepirított diót, a szintén durvára vágott aszalt barackot és aszalt szilvát, a kandírozott narancshéjat, a tojást, a cukrot és az olajat, majd az egészet egy robotgép segítségével alaposan összedolgozzuk.
Egy zsírpapírral bélelt kenyérsütő formába öntjük a masszát. Kicsit az asztalhoz csapkodjuk, hogy a buborékok távozni tudjanak, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon sülne a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Nekem erre nem volt szükségem, de minden sütő másként működik. Ha letelt az idő, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 50 perc
- Összesen: 65 perc
Ha tetszett a répakenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!