Hozzávalók
- 3 db tojás
- 100 g barna cukor
- 90 g cukor
- 50 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 60 ml olaj
- 350 g cukkini
- 150 g liszt
- 40 g kakaópor
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 100 g étcsoki
Csokis cukkinikenyér
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 100 g barna cukor
- 90 g cukor
- 50 g szoba-hőmérsékletű vaj
- 60 ml olaj
- 350 g cukkini
- 150 g liszt
- 40 g kakaópor
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 100 g étcsoki
A csokis cukkinikenyérhez a tojásokat és a kétféle cukrot kihabosítjuk, majd belekeverjük a puha vajat és az olajat. A cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a vajas-tojásos alaphoz keverjük.
Egy másik tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót és az apró kockákra vágott étcsokit is, majd ezt is a tojásos-cukkinis masszához keverjük.
A kenyérsütő forma aljára vágunk egy darab sütőpapírt, hogy majd ne ragadjon le és egyenletesen belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 60-70 percre. Tűpróbával mindenképp ellenőrizzük, hogy megsült-e, és ha már nem tapad a tűre/fogpiszkálóra nyers tészta, akkor kivesszük a sütőből a cukkinikenyeret és hagyjuk langyosra hűlni a formában. Végül kiborítjuk egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeleteljük és befaljuk. Igyatok mellé egy bögre kakaót, vagy tejet akár! 😉
Elkészítési idő: 90 perc + hűtés
Ha tetszett a csokis cukkinikenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!