A szezonális receptek támogatója a
Hozzávalók
- 240 g sütőtökpüré (1 kicsi sütőtök)
- 7 g szárított élesztő
- 160 ml langyos víz
- 130 g tönkölyliszt
- 300 g BL-80-as kenyérliszt
- 1 tk só
- 2 marék tökmag
- 2 ek olaj
A szezonális receptek támogatója a
A szezonális receptek támogatója a
Hozzávalók
- 240 g sütőtökpüré (1 kicsi sütőtök)
- 7 g szárított élesztő
- 160 ml langyos víz
- 130 g tönkölyliszt
- 300 g bl-80-as kenyérliszt
- 1 tk só
- 2 marék tökmag
- 2 ek olaj
A sütőtököt félbevágjuk, kiszedjük a magjait, nagyobb darabokra vágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. A héját leszedve villával pürésítjük.
Az élesztőt elkeverjük langyos vízben, és hagyjuk 5 percig pihenni. A liszteket összekeverjük a sóval és a tökmaggal, hozzáadjuk az olajat, az élesztős vizet és a sütőtökpürét, és alaposan bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40-45 percig kelesztjük.
Mikor megkelt, átdolgozzuk, majd kb. 30 x 20 cm-esre nyújtjuk, és feltekerjük. Egy alul sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába rakjuk, letakarjuk, és 30-40 percig ismét kelesztjük. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk a megkelt kenyeret, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, kivesszük a formából, és rácsra rakva hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a sütőtökös kenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!