Hirdetés

Vegán sós karamell

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

300
ml-nyi krémhez
+
400 ml konzerv kókusztej
200 g barna cukor
1 rúd vanília
1 - 2 csipet só
2 ek kókuszolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Vegán sós karamell

Kissé megmelegítve selymes karamellöntet, hidegen csodás krém, amely önmagában is csúcsszuper. Akár fagyira vagy egy jó brownie-ra is öntheted, de még kalácsra is kenheted! Éééés mindez vegán verzióban! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

300
ml-nyi krémhez
+
400 ml konzerv kókusztej
200 g barna cukor
1 rúd vanília
1 - 2 csipet só
2 ek kókuszolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A kókusztejet és a barna cukrot összekeverjük egy lábasban, és közepes lángon kb. 30-40 percig kevergetve sűrítjük. Fél óra után belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait, a sót és a kókuszolajat. Átkeverjük, kis üvegcsékbe töltjük, és hűtőben tároljuk.

Vegán sós karamell

Eleinte folyós a karamell, de egy nap pihentetés után krémesebb állagúvá válik. Ha öntetnek szeretnénk, kicsit melegítsünk rá, krém formájában pedig akár önmagában is tökéletes.

Ha tetszett a vegán sós karamell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások