Hozzávalók

40 g vaj
40 g liszt
400 ml tej
só, bors
0.25 db friss szerecsendió
5 szelet bacon
1 fej hagyma
2 db tojás
1 ½ adag túrós tészta
100 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Túróstészta-felfújt

Biztos sokszor marad 1-1,5 adag túrós tészta a hűtőben, amit semmiképpen se dobjatok ki, hanem turbózzátok fel felfújtként.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

40 g vaj
40 g liszt
400 ml tej
só, bors
0.25 db friss szerecsendió
5 szelet bacon
1 fej hagyma
2 db tojás
1 ½ adag túrós tészta
100 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A túróstészta felfújthoz először elkészítjük a besamelt: felolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és csomómentes mártást főzünk belőle, amit sóval, borssal, szerecsendióval ízesítünk.

A bacont kis kockákra vágjuk, és hideg serpenyőben elkezdjük zsírjára pirítani. Amikor elkezdte kiengedni a zsírt, mehet rá a vékonyra szeletelt hagyma, és aranybarnára pirítjuk. 

A tojásokat kettéválasztjuk, a kihűlt besamelbe keverjük a sárgájákat, a fehérjéket pedig 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A besamelhez adjuk a túrós tésztát, majd egy spatulával 2 részletben beleforgatjuk a fehérjehabot. 

Sütőtepsibe öntjük a tésztát, rápakoljuk a baconös keveréket, ráreszeljük a sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet, majd 200 fokon 5 percet sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Túróstészta-felfújt

Ha tetszett a megúszós túróstészta-felfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Zöldségfelfújt

Pizzás csiga felfújt

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások