A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 5 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 db tojás
- 1 ½ adag túrós tészta
- 100 g trappista sajt
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 5 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 2 db tojás
- 1 ½ adag túrós tészta
- 100 g trappista sajt
A túróstészta felfújthoz először elkészítjük a besamelt: felolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és csomómentes mártást főzünk belőle, amit sóval, borssal, szerecsendióval ízesítünk.
A bacont kis kockákra vágjuk, és hideg serpenyőben elkezdjük zsírjára pirítani. Amikor elkezdte kiengedni a zsírt, mehet rá a vékonyra szeletelt hagyma, és aranybarnára pirítjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk, a kihűlt besamelbe keverjük a sárgájákat, a fehérjéket pedig 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A besamelhez adjuk a túrós tésztát, majd egy spatulával 2 részletben beleforgatjuk a fehérjehabot.
Sütőtepsibe öntjük a tésztát, rápakoljuk a baconös keveréket, ráreszeljük a sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet, majd 200 fokon 5 percet sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a megúszós túróstészta-felfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!