Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 1 ½ tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 4 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 285 g sütőtökpüré
- 70 g barna cukor
- 1 db tojás
- 360 ml tej
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 6 - 8 ek juharszirup
- 40 g vaj
Amerikai palacsinta maradék sütőtökpüréből
Hozzávalók
- 250 g finomliszt
- 1 ½ tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 4 tk mézeskalács-fűszerkeverék
- 285 g sütőtökpüré
- 70 g barna cukor
- 1 db tojás
- 360 ml tej
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 6 - 8 ek juharszirup
- 40 g vaj
Az amerikai palacsinta maradék sütőtökpüréből elkészítésének első lépéseként a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fűszerkeveréket, a sütőtökpürét, a cukrot, a tojást és a tejet csomómentesre keverjük egy tálban. Egy palacsintasütő serpenyőben kevés olajat melegítünk közepes lángon, majd egy merőkanállal merítünk a masszából úgy, hogy félig/háromnegyedig legyen a merőkanál, és a serpenyőbe borítjuk. 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. (Ügyeljünk rá, hogy akkor fordítsuk meg, ha szépen elkezd buborékozni a palacsintatészta.) Addig sütögetjük a palkókat, míg elfogy a tésztánk. 🙂
A kész palacsintákat egymásra halmozzuk, és a tornyot juharsziruppal meglocsolva, egy-egy kocka vajjal tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett az amerikai palacsinta maradék sütőtökpüréből receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Mindegy, hogy sós vagy édes, a palacsintával egyszerűen nem lehet betelni. Ha már unjátok a sima mogyorókrémes palát (tudjuk, hogy ez szinte képtelenség), akkor mutatunk pár alternatívát:
Gyümölcsös túrókrémes és avokádós-cottage cheese-es palacsinta
Spenótos vega hortobágyi palacsinta
Csokis amerikai palacsinta rumos-diós fagyival és meggyraguval