A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A töltelékhez
- 150 g vörös lencse
- 300 ml víz
- só, bors
- 400 g gomba
- 30 ml olívaolaj
- 1 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 tk fűszerpaprika
- 1 tk fűszerkömény
A zöld palacsintákhoz
- 100 ml növényi tej
- 40 g bébispenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 125 g finomliszt
- só
- 1 ek olívaolaj + a sütéshez
- 75 ml szóda
A zöld besamelhez
- 60 g bébispenót
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml növényi tej
- 30 g vaj
- 60 g finomliszt
- só, bors
A tetejére
- 80 g reszelt light sajt
- 50 g reszelt füstölt sajt
- 60 g feta sajt
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
A töltelékhez
- 150 g vörös lencse
- 300 ml víz
- só, bors
- 400 g gomba
- 30 ml olívaolaj
- 1 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 tk fűszerpaprika
- 1 tk fűszerkömény
A zöld palacsintákhoz
- 100 ml növényi tej
- 40 g bébispenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 125 g finomliszt
- só
- 1 ek olívaolaj + a sütéshez
- 75 ml szóda
A zöld besamelhez
- 60 g bébispenót
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 ml növényi tej
- 30 g vaj
- 60 g finomliszt
- só, bors
A tetejére
- 80 g reszelt light sajt
- 50 g reszelt füstölt sajt
- 60 g feta sajt
A spenótos vega hortobágyi palacsinta töltelékével kezdünk, amihez a vörös lencsét kétszeres mennyiségű vízben felrakjuk főni egy kevés sóval. Miután megfőtt, egy tálba kanalazzuk. A gombát felaprítjuk és egy kevés olívaolajon alaposan lepirítjuk, majd hozzádobjuk a vörös lencséhez. Mehet hozzá a tojás, a reszelt fokhagyma meg a fűszerek is, majd az egészet alaposan elkeverjük és hűtőbe rakjuk, míg szinte teljesen kihűl.
A zöld palacsintákhoz a növényi tejet leturmixoljuk a spenóttal és a friss fűszernövényekkel, majd leszűrjük. A lisztet egy tálba rakjuk, hozzáöntjük a zöld keveréket, egy csipet sót, az olívaolajat és a szódát. Csomómentesre keverjük, majd egy kiolajozott palacsintasütő serpenyőben, közepes lángon 4 db palacsintát sütünk a masszából. A kész palacsintákat félrerakjuk hűlni.
A zöld besamelhez leturmixoljuk a spenótot, a petrezselymet, a fokhagymát és a növényi tejet. Egy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a zöld növényi tejjel és sózzuk. Csomómentesre keverjük és addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
A kihűlt tölteléket a palacsinták közepébe kanalazzuk, majd feltekerjük, mint egy burritót, és egy tepsibe sorakoztatjuk őket. A zöld besamellel meglocsoljuk a palacsintákat, eloszlatjuk rajta a sajtokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a vega hortobágyi palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több hortobágyi receptet mutatunk:
Rántott hortobágyi húsos palacsinta
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 15 g
Kalória: 150 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 10.32 g
Szénhidrát: 5.6 g
Zsír: 60.35 g
Kalória: 599.68 kcal