Hozzávalók
- 2 rúd bejgli (egy mákos, egy diós, de lehet ugyanolyan ízű mindkettő)
- 400 ml tej
- 100 g darált mák
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 2 ek vaj
A sodóhoz
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 650 ml tej
- 4 ek porcukor
Bejgliguba maradék bejgliből
Hozzávalók
- 2 rúd bejgli (egy mákos, egy diós, de lehet ugyanolyan ízű mindkettő)
- 400 ml tej
- 100 g darált mák
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 2 ek vaj
A sodóhoz
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g-os kiszerelés)
- 650 ml tej
- 4 ek porcukor
A bejgliguba elkészítéséhez először a bejgliket 2-3 cm-es darabokra vágjuk és egy keverőtálba dobjuk. Felöntjük a tejjel, megszórjuk darált mákkal és dióval, mehet rá a porcukor, a vaníliás cukor, és az egészet alaposan elkeverjük. A tepsit kikenjük a vajjal, és beleöntjük a bejglis keverékünket. 180 fokra melegített sütőbe dobjuk 30-35 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és porcukorral, majd egy lábasban felforraljuk és kicsit folyósabb vaníliasodót főzünk belőle. A kész gubát a vaníliasodóval nyakon öntve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 30-35 perc
Ha tetszett a bejgliguba receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!