A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 160 g szikkadt kenyér
- 200 g spagetti
- só, bors
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- ½ db chilipaprika
- 1 db szardella (kb. 5 g)
- 1 db citrom héja
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
Az összeforgatáshoz
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors a tálaláshoz
Pangrattato pasta - az olaszok fantasztikus morzsás tésztája
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 160 g szikkadt kenyér
- 200 g spagetti
- só, bors
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- ½ db chilipaprika
- 1 db szardella (kb. 5 g)
- 1 db citrom héja
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
Az összeforgatáshoz
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors a tálaláshoz
Egy serpenyőt közepes lángon felhevítünk, és nagy lyukú reszelőn belereszeljük a megszikkadt kenyeret.
A tésztához enyhén sós vizet forralunk, majd al dentére főzzük benne.
Közben a kenyérmorzsára szórjuk a sót, a borsot, a szeletelt fokhagymát és chilit. Továbbra is pirítjuk, néha átpörgetve, és ízesítésképpen beletesszük a szardellát, illetve belereszeljük a citrom héját. Ráöntjük az olívaolajat, és szép barnára pirítjuk. Amikor szépen megpirult, belekeverjük az aprított petrezselymet, majd kiszórjuk egy tálba a kész morzsát.
A forró serpenyőbe öntünk egy kis olívaolajat, beledobunk egy gerezd roppantott fokhagymát, majd beletesszük a leszűrt tésztát, és néhány csepp főzőlevet is lehetőleg. Az egészet összeforgatjuk, hogy szépen bevonja a főzővízből és olívaolajból képződő kis emulzió.
Tányérra szedjük a tésztát, alaposan megszórjuk a fűszeres morzsával, és frissen őrölt borssal tálaljuk.
- Elkészítési idő: kb. 20 perc
Ha tetszett a pangrattato pasta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!