Hozzávalók

4
főre
+
1 szál répa
2 szál fehérrépa
2 db krumpli
300 - 400 g sütőtök
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
5 - 6 levél zsálya
1 fej hagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db chili (kicsi)
3 - 4 ág friss kakukkfű
1 konzerv fehérbab/cannellini
1 kis marék szárított vargánya
150 ml forró víz
1 - 1 ½ l zöldségalaplé
2 tk vörösborecet
20 g parmezán
1 csokor friss petrezselyem

A pesztóhoz

2 db kaliforniai paprika
1 szál füstölt kolbász
1 gerezd fokhagyma
2 ek pirított fenyőmag
1 nagy csokor friss bazsalikom
só, bors
1 - 2 ek olívaolaj
20 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Őszi minestrone

Igazi tartalmas, őszi leves, amit ne csak a hidegebb napokon csináljatok meg! Ezt a pesztót akár melegszendvicskrémként is használhatjátok, vagy salátákra, mártogatósnak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 szál répa
2 szál fehérrépa
2 db krumpli
300 - 400 g sütőtök
3 - 4 ek olívaolaj
só, bors
5 - 6 levél zsálya
1 fej hagyma
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 db chili (kicsi)
3 - 4 ág friss kakukkfű
1 konzerv fehérbab/cannellini
1 kis marék szárított vargánya
150 ml forró víz
1 - 1 ½ l zöldségalaplé
2 tk vörösborecet
20 g parmezán
1 csokor friss petrezselyem

A pesztóhoz

2 db kaliforniai paprika
1 szál füstölt kolbász
1 gerezd fokhagyma
2 ek pirított fenyőmag
1 nagy csokor friss bazsalikom
só, bors
1 - 2 ek olívaolaj
20 g parmezán
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vargányát leforrázzuk a vízzel, és hagyjuk benne állni.

A répát és a fehérrépát kisebb, a krumplit és a sütőtököt nagyobb kockákra vágjuk. Összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal, 2-3 nagyobb darabra tépkedett zsályalevéllel, tepsire rakjuk, és az egészben hagyott kaliforniai paprikákkal együtt 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Akkor jó, ha az apróra vágott zöldségek egy kis színt kaptak, a paprikák héja pedig kissé megég (az utóbbi kicsit több idő). Ezután kivesszük, a paprikákat egy tálba tesszük, lefedjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, a héját leszedjük, a magokat kikaparjuk.

Őszi minestrone
Őszi minestrone

A leveshez az apróra vágott kolbászt egy kevés olajon zsírjára pirítjuk. Kiszedjük, és egy kevés zsírt hagyunk az edény alján, a többit rászedjük a kolbászra. A zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a szeletelt fokhagymát, az apróra vágott chilit és a zsályát. Kicsit lepirítjuk. Ezután mehet bele szinte minden: a kakukkfű, a lecsepegtetett bab, a sült zöldségek, az áztatott vargánya, majd felöntjük az alaplével, és 10 percet rotyogtatjuk. 

Közben megcsináljuk a pesztót: egy aprítógépben lezúzzuk a hozzávalókat. Befejezzük a levest: ízesítjük ecettel, reszelt parmezánnal, sózzuk, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, és végül 2-3 evőkanál pesztót is keverünk bele. Pesztóval tálaljuk.

Ha tetszett az őszi minestrone receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások