Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál szárzeller
- 3 szál sárgarépa
- só, bors
- 1 ek oregánó
- 1 tk pirospaprika
- 180 g paradicsompüré
- 2 ½ - 3 l alaplé vagy víz
- 3 konzerv darabolt paradicsom ((400 g/db))
- 1 fej fejes káposzta (kisebb)
- 1 ek cukor
A tálaláshoz
- tejföl
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál szárzeller
- 3 szál sárgarépa
- só, bors
- 1 ek oregánó
- 1 tk pirospaprika
- 180 g paradicsompüré
- 2 ½ - 3 l alaplé vagy víz
- 3 konzerv darabolt paradicsom ((400 g/db))
- 1 fej fejes káposzta (kisebb)
- 1 ek cukor
A tálaláshoz
- tejföl
Az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A szárzellert és a répákat is vékony csíkokra vágjuk, és rádobjuk a piruló hagymára. Mehet rá só, bors, oregánó és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd rárakjuk a paradicsompürét, felöntjük a vízzel (vagy alaplével), a darabolt paradicsommal, beledobjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, a cukrot, és hagyjuk rotyogni kb. 20 percig, hogy minden szépen megpuhuljon. Tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a paradicsomos káposztaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!