Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+
500 g tagliatelle (legjobb a házi)
50 g vaj
1 csomag bébispenót
3 gerezd fokhagyma
300 - 400 g csicseriborsó (konzerv)
1 db citrom
2 ek méz
só, bors
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

10 perces csicseriborsós pasta

Csicseriborsó és tészta? Nem egy megszokott páros, főleg nem citrommal és mézzel, ennek ellenére a végeredmény mégis egy laza, nagyon menő és, nem utolsósorban, brutál finom cucc! Erősen ajánlott kategória!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g tagliatelle (legjobb a házi)
50 g vaj
1 csomag bébispenót
3 gerezd fokhagyma
300 - 400 g csicseriborsó (konzerv)
1 db citrom
2 ek méz
só, bors
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Ha szárított csicseriborsót használunk, akkor először legalább egy éjszakára beáztatjuk és utána puhára főzzük, ha azonban  konzerv csicseriborsónk van, akkor a főzés azonnal kezdődhet.

Feltesszük a tészta főzővizét. Míg azt várjuk, hogy a víz felforrjon, elkészítjük a mártást. Alaposan átmossuk a spenótleveleket, és leöblítjük a csicseriborsót. Hideg vajat teszünk egy meleg serpenyőbe. Beledobjuk a spenótleveleket, megvárjuk, míg egy kissé összeesnek, majd mehet bele az apróra vágott fokhagyma. Hagyjuk, hogy szépen megpuhuljon, de semmiképpen ne barnuljon meg. Ha ez megvan, rávetjük a csicseriborsót. Néhány perc alatt összefőzzük, majd levesszük a tűzről.

Hozzáadjuk fél citrom kifacsart levét és a mézet, sózzuk, borsozzuk. Ne féljetek bátran használni a sót és a borsot, nem fog ártani a tésztának! Az al dentére főtt tésztát a főzővízből egyenesen a serpenyőbe szedjük egy csipesz segítségével, majd összekeverjük a mártással. Tálalásnál kevés reszelt citromhéjjal és apróra vágott petrezselyemmel turbózzuk még fel.

Bon appétit!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások