Hozzávalók
- 500 g tagliatelle (legjobb a házi)
- 50 g vaj
- 1 csomag bébispenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 - 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 1 db citrom
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 500 g tagliatelle (legjobb a házi)
- 50 g vaj
- 1 csomag bébispenót
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 - 400 g csicseriborsó (konzerv)
- 1 db citrom
- 2 ek méz
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
Ha szárított csicseriborsót használunk, akkor először legalább egy éjszakára beáztatjuk és utána puhára főzzük, ha azonban konzerv csicseriborsónk van, akkor a főzés azonnal kezdődhet.
Feltesszük a tészta főzővizét. Míg azt várjuk, hogy a víz felforrjon, elkészítjük a mártást. Alaposan átmossuk a spenótleveleket, és leöblítjük a csicseriborsót. Hideg vajat teszünk egy meleg serpenyőbe. Beledobjuk a spenótleveleket, megvárjuk, míg egy kissé összeesnek, majd mehet bele az apróra vágott fokhagyma. Hagyjuk, hogy szépen megpuhuljon, de semmiképpen ne barnuljon meg. Ha ez megvan, rávetjük a csicseriborsót. Néhány perc alatt összefőzzük, majd levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk fél citrom kifacsart levét és a mézet, sózzuk, borsozzuk. Ne féljetek bátran használni a sót és a borsot, nem fog ártani a tésztának! Az al dentére főtt tésztát a főzővízből egyenesen a serpenyőbe szedjük egy csipesz segítségével, majd összekeverjük a mártással. Tálalásnál kevés reszelt citromhéjjal és apróra vágott petrezselyemmel turbózzuk még fel.
Bon appétit!