Hirdetés
Bespájzolva

Sült gesztenye

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg héjas friss szelídgesztenye
200 - 300 ml édes fehérbor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült gesztenye

A sült gesztenyével egy probléma van, mégpedig az, hogy sosem elég. Ezenfelül macerás, de a frissen sütött gesztenye illata és íze minden percért kárpótolni fog.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg héjas friss szelídgesztenye
200 - 300 ml édes fehérbor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A gesztenyéket alaposan átmossuk, megsikáljuk, és a sötétbarna résznél, nem túl mélyen, egy hegyes késsel egy nagy X-et vágunk bele. Ez a mozzanat azért fontos, mert itt fog megnyílni a gesztenyék héja, ahol majd pucolni tudjuk őket. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és ízesítésképpen rálocsolunk még 200-300 ml fehérbort. Ettől nagyon illatos lesz sütés közben. 2-3 órán keresztül áztatjuk, amitől felpuhul a héja, és némi folyadékot is magába fog szívni.

Lecsöpögtetjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15-20 percre. Melegen érdemes pucolni, mert a héja visszakeményedik. Már csak egy kis forralt bor kell, és kész is karácsonyi vásári hangulat.

Sült gesztenye
Sült gesztenye

Ha tetszett a sült gesztenye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások