Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzávalók
- 1 kg zellergumó
- só, bors
- 2 ek olaj
- 200 g fagyasztott zöldborsó
A húsos raguhoz
- 1 db csirkemell
- só, bors
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoranna
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt kömény
Hozzávalók
- 1 kg zellergumó
- só, bors
- 2 ek olaj
- 200 g fagyasztott zöldborsó
A húsos raguhoz
- 1 db csirkemell
- só, bors
- 2 ek olaj
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk majoranna
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt kömény
A zellert megpucoljuk, 1-2 cm nagyságú darabokra vágjuk, bő, sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük, egy tepsire borítjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A raguhoz a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 1 evőkanál olajon magas hőmérsékleten körbepirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt szaftra öntünk még egy kanál olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük benne a fűszereket, majd felöntjük kb. 150 ml vízzel. Az a lényeg, hogy egy jó kis hagymás alapot kapjunk, tehát ha nagyjából elfőtte a vizet, akkor ezt még kétszer megismételjük. Visszarakjuk a húst, belerakjuk a borsót, felöntjük 2-300 ml vízzel, és addig rotyogtatjuk, amíg kicsit be nem sűrűsödik a szaft és össze nem áll a ragu. Ezután belekeverjük a sült zellert, és kész.
Ha tetszett a sült zelleres brassói receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!