Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 300 g konzerv lencse
- 300 g csiperkegomba
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 40 g zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
A tálaláshoz
- 4 adag krumplipüré
Gombás lencsefasírt
Hozzávalók
Hozzávalók 4 főre
- 300 g konzerv lencse
- 300 g csiperkegomba
- ½ fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 40 g zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
A tálaláshoz
- 4 adag krumplipüré
A lencsét egy konyhai aprítógépbe tesszük és lezúzzuk. Figyeljünk rá, hogy ne krémes állagú legyen a végeredmény, nyugodtan maradjanak a pürében kisebb-nagyobb lencseszemek is. Ezután jöhet a gomba, azt is lezúzzuk. Figyeljünk, hogy ne krémet, hanem egy morzsalékos állagú végeredményt kapjunk.
Összekeverjük a lencsét és a gombát, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és a köménnyel ízesítjük. Az egészet összedolgozzuk. Kb. 60 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket kissé lelapítunk. A fasírtokat meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő, 170 fokos olajban, oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük őket. Krumplipürével tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a gombás lencsefasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!