Hozzávalók
A vaníliás részhez
- 150 g kristálycukor
- 160 ml étolaj + a formához
- 300 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 300 g finomliszt + a formához
- 40 g étkezési keményítő
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A csokis részhez
- 2 ek holland kakaópor
- 30 ml tej
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
Hozzávalók
A vaníliás részhez
- 150 g kristálycukor
- 160 ml étolaj + a formához
- 300 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 300 g finomliszt + a formához
- 40 g étkezési keményítő
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A csokis részhez
- 2 ek holland kakaópor
- 30 ml tej
A tálaláshoz
- 1 ek porcukor
A tojásmentes kuglóf elkészítésének első lépése, hogy a cukrot kikeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliaaromát. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, a sóval és a citromhéjjal, mehet ez is az olajos keverékhez, majd jöhet egy alapos keverés. A tészta felét átöntjük egy másik tálba, amibe belekeverjük a kakaóport és a 30 ml tejet.
Egy kuglófformát vékonyan kikenünk olajjal, megszórjuk liszttel, majd kiütögetjük belőle a felesleget. A formába kanalanként, vegyesen belerakjuk a kétféle tésztát, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, 40-50 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a süti, és ha nem tapad nyers tészta a tűre/pálcára, akkor kivesszük a sütőből, és mikor langyosra hűlt, kiborítjuk a formából. Megszórjuk porcukorral, és már ehetjük is!
- Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Ha tetszett a tojásmentes kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!