Csicseriomlett és gluténmentes lepénykenyér

Csicseriomlett és gluténmentes lepénykenyér

A sima pudla turbósított változata, amit még akkor sem fogtok megunni, ha már egy hete csak ezt reggeliztek. Fehérjedús, gluténmentes és bármilyen belesütött zöldséggel színesebbé tehető. Kifejezett előnye, hogy a massza akár egy hétig is elvan a hűtőben. És simán a tízóraira gyártott szendvicsetekben is imádni fogjátok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A pudlához

120 g csicseriborsóliszt
250 g víz
½ tk kurkuma
1 tk curry
só, tarkabors
2 gerezd fokhagyma

A Veganeeta-féle csicseriomletthez

120 g csicseriborsóliszt
200 g növényi tej
½ tk kurkuma
1 tk curry
só, tarkabors
2 gerezd fokhagyma
1 csipet fekete himalája só (kénes ízének és illatának köszönhetően nagyon emlékeztet a tojásra)
½ tk füstölt paprika
2 tk sörélesztőpehely
2 - 3 fej gomba
1 fej hagyma (kisebb)
0.25 db kaliforniai paprika
1 ek olívaolaj
2 ek fagyasztott spenótlevél

A tálaláshoz

1 csokor petrezselyem
zöldségek ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A pudlához a csicseriborsólisztet és a vizet összekeverjük, majd állni hagyjuk legalább 15 percig. Ezután fűszerezzük, és megsütjük. Kétféle sütési módja lehet a lepénykenyérnek, az egyik, hogy forró kókuszolajon vagy sima, nem ragadós serpenyőben megsütjük, a másik, hogy sütőpapíron a minimum 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és várjuk, hogy elkészüljön.

Következhet a turbó pudla, azaz a Veganeeta-féle csicseriomlett. Ugyanazokkal az arányokkal dolgozunk, mint a pudla esetében, viszont néhány hozzávalót kicserélünk, illetve plusz tételekkel bővítjük a receptünket. A sima pudlához hasonlóan összeállítjuk a csicseriomlett alapját, hozzáadva a plusz ízesítőként szolgáló fekete himalája sót, füstölt paprikát és sörélesztőpelyhet. 

Ezután összevágjuk a zöldségeket, majd egy kis serpenyőben olajat hevítünk, amin megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot is. Ha két adagot készítünk, akkor a zöldségeket is elfelezzük, ha pedig négy kisebb adagot szeretnénk, akkor negyedeljük. A megpirult zöldségekre öntjük a masszánkat, mint egy palacsintatésztát, és kis fokozaton sütni kezdjük. Addig sütjük, amíg meg nem pirul az egyik oldala, és meg nem tudjuk fordítani. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Fontos, hogy ha az omlettünk 2-3 mm vagy annál vastagabb, akkor 5-8 percre lefedjük egy fedővel, hogy át is párolódjon az omlettünk. Frissen vágott petrezselyemmel és zöldségekkel tálaljuk.

Ha tetszett a csicseriomlett receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások