Krumplilepény marinált citrommal

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+

A krumplilepényhez

500 g burgonya (“C” típusú, pürének való)
1 kis db gyömbér
1 db chilipaprika
1 csomag korianderzöld
1 fej hagyma
½ tk köménymag
½ tk só
200 g liszt
2 ek olaj

A marinált citromhoz

2 db citrom (bio)
2 ek repce- vagy szőlőmagolaj
½ tk mustármag
1 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika
½ tk só

A tálaláshoz

4 ek krémes joghurt (elhagyható)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Krumplilepény marinált citrommal

Az önmagában semleges ízű krumplinak nagyon jót tesz, ha intenzív fűszerekkel van összedolgozva, a gyömbér, a chili és a koriander igazi ízbombát jelentenek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A krumplilepényhez

500 g burgonya (“C” típusú, pürének való)
1 kis db gyömbér
1 db chilipaprika
1 csomag korianderzöld
1 fej hagyma
½ tk köménymag
½ tk só
200 g liszt
2 ek olaj

A marinált citromhoz

2 db citrom (bio)
2 ek repce- vagy szőlőmagolaj
½ tk mustármag
1 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika
½ tk só

A tálaláshoz

4 ek krémes joghurt (elhagyható)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Először a marinált citromot készítjük el. Az egyik citromnak levágjuk a két végét, hosszában negyedekre vágjuk, majd mindegyik negyedet vékony szeletekre. Egy tálba tesszük, majd ráfacsarjuk a másik citrom levét. Egy olyan serpenyőben, aminek teteje is van, lassan hevíteni kezdjük az olajat, hozzáadjuk a mustármagot és az apróra vágott fokhagymát. Amikor a fokhagyma enyhén pirulni kezd, rádobjuk a vékony szeletekre vágott chilit, a citromot, a citromlevet és a sót, majd fedő alatt 5 percig pároljuk. További 2-3 percet fedő nélkül is főzzük, amíg a leve kissé sűrűsödni kezd. 

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forrásban lévő, sós vízben 12 perc alatt megfőzzük. Ezután leszűrjük, majd visszatesszük ugyanabba a lábosba, és a langyosra hűlt (de még meleg!) krumplit krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a felaprított gyömbért, chilit, korianderzöldet és hagymát, a köménymagot, a sót, és összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet is, és alaposan összegyúrjuk vele.

Nyolc golyót formázunk, majd egy liszttel megszórt felületen kb. 13-14 cm átmérőjű lepényeket nyújtunk belőle. Egy tapadásmentes serpenyőben egy kevés olajon oldalanként 2-2 perc alatt mindegyik lepényt kisütjük. A marinált citrommal és a krémes joghurttal tálaljuk. 

Ha tetszett a krumplilepény marinált citrommal receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások