Hirdetés

Sütésmentes vegán brownie

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

12
brownie-kockához
+

Az aljára

350 g datolya
80 ml forró víz
250 g mandula
80 g kakaópor
1 csipet só

A tetejére

120 g étcsoki
2 ek kókuszolaj
140 g mogyoróvaj
100 g puffasztott quinoa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sütésmentes vegán brownie

Ha ripsz-ropsz akartok egy nagyon csokis szeletet készíteni, akkor csak az alsó, „brownie” verziót készítsétek el. Viszont ha valami brutálisat akartok, akkor semmiképp se hagyjátok ki a mogyoróvajas, csokis réteget! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

12
brownie-kockához
+

Az aljára

350 g datolya
80 ml forró víz
250 g mandula
80 g kakaópor
1 csipet só

A tetejére

120 g étcsoki
2 ek kókuszolaj
140 g mogyoróvaj
100 g puffasztott quinoa
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A „brownie” réteghez a datolyát leöntjük a forró vízzel, és hagyjuk kicsit állni. A mandulát egy aprítóban lezúzzuk, majd mehet hozzá a többi hozzávaló, a datolyával együtt, ezután pedig krémesre zúzzuk az egész alapot. Egy sütőpapírral bélelt, kb. 14 x 20 cm-es tepsibe nyomkodjuk a kakaós alapot, és szépen elsimítjuk a tetejét, majd hűtőbe rakjuk. 

Sütésmentes vegán brownie

A tetejére vízgőz fölött összeolvasztjuk az étcsokit és a kókuszolajat, majd belekeverjük a mogyoróvajat és a puffasztott quinoát. Ezt a masszát a „brownie-ra” simítjuk, és dermedésig hűtőbe rakjuk. Forró, éles késsel szeleteljük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások