A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 1 ½ kg fehér szőlő (lehetőleg magnélküli)
- 500 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
A befőzés támogatója a
A befőzés támogatója a
Hozzávalók
- 1 ½ kg fehér szőlő (lehetőleg magnélküli)
- 500 g cukor
- 20 g vaníliás cukor
A szőlőt átmossuk, és, ha kell felezzük és magozzuk. A szemeket egy lábasba rakjuk a cukorral, majd közepes lángon addig főzzük, amíg össze nem esik (kb. 15 perc). A felesleges folyadékot leöntjük róla, és további kb. 8-10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Még forrón, csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, és fejtetőre állítjuk 5 percre.
Ha tetszett a szőlőlekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!