Szőlőlekvár

Hozzávalók

4
kis üveghez
+
1 ½ kg fehér szőlő (lehetőleg magnélküli)
500 g cukor
20 g vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Szőlőlekvár

Ugyebár a magyar mindenből is tud pálinkát és lekvárt főzni, úgyhogy miért épp a szőlő maradna ki ebből a sorból? Persze a pálinkának nem álltam neki, de a lekvár elkészült, és szerintünk szuper lett, úgyhogy jön is a recept!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
kis üveghez
+
1 ½ kg fehér szőlő (lehetőleg magnélküli)
500 g cukor
20 g vaníliás cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A szőlőt átmossuk, és, ha kell felezzük és magozzuk. A szemeket egy lábasba rakjuk a cukorral, majd közepes lángon addig főzzük, amíg össze nem esik (kb. 15 perc). A felesleges folyadékot leöntjük róla, és további kb. 8-10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Még forrón, csírátlanított üvegekbe töltjük, lezárjuk, és fejtetőre állítjuk 5 percre.

Szőlőlekvár

Ha tetszett a szőlőlekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások