Vegán

Vegán

Hozzávalók

2
főre
+
500 g krumpli
olaj

A „húsos” részhez

2 marék szójakocka
4 - 5 ek szójaszósz
200 ml forró víz
frissen őrölt bors
1 csipet majoranna (nagy)
4 - 5 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
½ ek keményítő
100 ml víz
1 csipet pirospaprika
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán brassói

Legalább olyan egyszerű a brassói vegán verziója, mint az eredeti. A húst ugyan szójakockára cseréltük, de a fűszerezés és a szaftosság megmaradt.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g krumpli
olaj

A „húsos” részhez

2 marék szójakocka
4 - 5 ek szójaszósz
200 ml forró víz
frissen őrölt bors
1 csipet majoranna (nagy)
4 - 5 gerezd fokhagyma
olaj
só, bors
½ ek keményítő
100 ml víz
1 csipet pirospaprika
1 csokor friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A krumplit megszurkáljuk és 10-12 perc alatt maximum fokozaton héjában megfőzzük a mikróban. Nagy kockákra vágjuk, egy serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk, majd kiszedjük.

A húsos részhez a szójakockákat összekeverjük a szójaszósszal, a forró vízzel, hozzáadjuk a borsot, a majorannát és 1 gerezd zúzott fokhagymát, és hagyjuk állni 10-15 percig. Ezután kinyomkodjuk, és egy kevés olajon elkezdjük pirítani ugyanabban a serpenyőben, amiben a krumplit.

Jól lepirítjuk. Ha megpirult, hozzányomunk még 2-3 gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, beleöntjük a vízzel kikevert keményítőt és a szójaszószos pác egy részét, hogy az egésznek legyen szaftja. Belerakjuk a pirított krumplit és a petrezselymet, összeforgatjuk, és kész is.

vegán brassói
Vegán brassói

Ha tetszett a vegán brassói receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások