Vegán lebbencsleves

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

250 g gluténmentes lisztkeverék (lehetőleg vegyes legyen, és tartalmazzon legalább 20% kukoricalisztet)
20 g útifűmaghéjliszt (finomra őrölt útifűmaghéj)
2 csipet só
1 csipet fehér bors
1 csipet kömény
100 ml víz
2 ek olaj

A leveshez

3 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek olaj
3 db krumpli
2 szál sárgarépa
1 tk fokhagymapor
3 tk őrölt kömény
2 ek füstölt paprika
1 tk őrölt kömény
só, bors
1 ek sűrített paradicsom
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán lebbencsleves

Akár saját döntés okán, akár valami más miatt lesz az ember vegán, néhány nagy klasszikus íze biztosan hiányozni fog. Ezen szeretnénk nektek segíteni egy kicsit. Ráadásul az alaptésztát használhatjátok túrós csuszának vagy káposztás kockának is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

250 g gluténmentes lisztkeverék (lehetőleg vegyes legyen, és tartalmazzon legalább 20% kukoricalisztet)
20 g útifűmaghéjliszt (finomra őrölt útifűmaghéj)
2 csipet só
1 csipet fehér bors
1 csipet kömény
100 ml víz
2 ek olaj

A leveshez

3 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek olaj
3 db krumpli
2 szál sárgarépa
1 tk fokhagymapor
3 tk őrölt kömény
2 ek füstölt paprika
1 tk őrölt kömény
só, bors
1 ek sűrített paradicsom
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tészta elkészítéséhez a lisztekhez adjuk a fűszereket, majd a vízzel összekevert olajat is hozzáadagoljuk, és addig gyúrjuk, amíg formázható masszává válik. Mi próbáltuk tésztagéppel nyújtani, nem lehetetlen küldetés, de csak apránként, lépésekben lehet. Így inkább a nyújtódeszka és a sodrófa használatára biztatunk mindenkit. Kicsit vastagabbra kell hagyni, hogy harapós, finom tészta legyen belőle. Ki is száríthatjátok, de azonnal is meg lehet főzni. Forrásban lévő, sós vízben, kevés olajjal kb. 12-14 perc alatt fő meg kellőképpen.

A leves elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát félfőre vágjuk, és az olajon az egyik összekockázott krumplival és az egyik összekockázott répával lepirítjuk. Furán hangozhat, de a lepirított krumpli és a később hozzáadott füstölt paprika a megszokott íz kulcsa.

Ha lepirult, megszórjuk a fűszerekkel, beletesszük a sűrített paradicsomot, és enyhén ezt is lepirítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ha minden összetevő megpuhult, összeturmixoljuk, majd beletesszük a felkockázott krumplikat és a felkarikázott sárgarépát, amiket háromnegyedig főzünk, majd a tésztát hozzáadva készre főzzük. Tálaláskor kis friss petrezselymet szórunk rá és meglocsoljuk paprikás olajjal.

Ha tetszett a vegán lebbencsleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások