Vegán lebbencsleves

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
250 g gluténmentes lisztkeverék (lehetőleg vegyes legyen, és tartalmazzon legalább 20% kukoricalisztet)
Hozzávaló kipipálva
20 g útifűmaghéjliszt (finomra őrölt útifűmaghéj)
Hozzávaló kipipálva
2 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 csipet fehér bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet kömény
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
3 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
5 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
3 db krumpli
Hozzávaló kipipálva
2 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
3 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
2 ek füstölt paprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Vegán lebbencsleves

Akár saját döntés okán, akár valami más miatt lesz az ember vegán, néhány nagy klasszikus íze biztosan hiányozni fog. Ezen szeretnénk nektek segíteni egy kicsit. Ráadásul az alaptésztát használhatjátok túrós csuszának vagy káposztás kockának is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
250 g gluténmentes lisztkeverék (lehetőleg vegyes legyen, és tartalmazzon legalább 20% kukoricalisztet)
Hozzávaló kipipálva
20 g útifűmaghéjliszt (finomra őrölt útifűmaghéj)
Hozzávaló kipipálva
2 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 csipet fehér bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet kömény
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj

A leveshez

Hozzávaló kipipálva
3 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
5 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
3 db krumpli
Hozzávaló kipipálva
2 szál sárgarépa
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
3 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
2 ek füstölt paprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek sűrített paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tészta elkészítéséhez a lisztekhez adjuk a fűszereket, majd a vízzel összekevert olajat is hozzáadagoljuk, és addig gyúrjuk, amíg formázható masszává válik. Mi próbáltuk tésztagéppel nyújtani, nem lehetetlen küldetés, de csak apránként, lépésekben lehet. Így inkább a nyújtódeszka és a sodrófa használatára biztatunk mindenkit. Kicsit vastagabbra kell hagyni, hogy harapós, finom tészta legyen belőle. Ki is száríthatjátok, de azonnal is meg lehet főzni. Forrásban lévő, sós vízben, kevés olajjal kb. 12-14 perc alatt fő meg kellőképpen.

A leves elkészítéséhez a hagymát és a fokhagymát félfőre vágjuk, és az olajon az egyik összekockázott krumplival és az egyik összekockázott répával lepirítjuk. Furán hangozhat, de a lepirított krumpli és a később hozzáadott füstölt paprika a megszokott íz kulcsa.

Ha lepirult, megszórjuk a fűszerekkel, beletesszük a sűrített paradicsomot, és enyhén ezt is lepirítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel. Ha minden összetevő megpuhult, összeturmixoljuk, majd beletesszük a felkockázott krumplikat és a felkarikázott sárgarépát, amiket háromnegyedig főzünk, majd a tésztát hozzáadva készre főzzük. Tálaláskor kis friss petrezselymet szórunk rá és meglocsoljuk paprikás olajjal.

Ha tetszett a vegán lebbencsleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?