Vegán receptek

Vegánlencsefőzelék

Vegán lencsefőzelék

Hozzávalók
A főzelékhez
500 g
lencse
2 ek
kókuszolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt pirospaprika
3 db
babérlevél
só, bors
1 l
zöldségalaplé vagy víz
0.5 mk
folyékony füst
1 ek
mustár
1 mk
citromlé
2 tk
étkezési keményítő
2 ek
vegán tejföl
A tálaláshoz
4 ek
vegán krém
4 tk
pirított hagyma

Elkészítés

A lencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd átmossuk, és leszűrjük. A kókuszolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával, beledobjuk a babérlevelet, sót és borsot, majd beleszórjuk a lencsét, és felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel.

Időnként megkevergetve kb. 20 percig főzzük a lencsét (ez függ attól is, mennyi időre áztattuk be). Félúton belerakjuk a folyékony füstöt, a mustárt és a citromlevet, majd jól átkeverjük.

A keményítőt kikeverjük a vegán krémmel, és 2-3 ek vízzel, majd besűrítjük vele a főzeléket. Amennyiben nem szeretnénk a főzeléket keményítővel sűríteni, akkor kivesszük a főzelék kb. ötödét, és botmixerrel lezúzzuk, majd visszakeverjük a főzelékbe.

Ha egyet rottyan, kész is van a főzelék, amit vegán tejföllel és pirított hagymával tálalhatunk.

  • Áztatási idő: 1-2 óra
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Összesen: kb. 45 perc + áztatás
vegán lencsefőzelék
Vegán lencsefőzelék

Még több lencsefőzelék:

Joghurtos lencsefőzelék

Vöröslencse-főzelék aszalt paradicsommal

Klasszik lencsefőzelék

www.streetkitchen.hu

Sokan esküsznek rá, hogy a lencsefőzelék szalonnával meg virslivel az igazi, de higgyétek el, egy kis füstölt paprika és/vagy folyékony füst is csodákra képes, és őrülten finom lesz a végeredmény.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
A főzelékhez
500 g
lencse
2 ek
kókuszolaj
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
füstölt pirospaprika
3 db
babérlevél
só, bors
1 l
zöldségalaplé vagy víz
0.5 mk
folyékony füst
1 ek
mustár
1 mk
citromlé
2 tk
étkezési keményítő
2 ek
vegán tejföl
A tálaláshoz
4 ek
vegán krém
4 tk
pirított hagyma

A lencsét beáztatjuk 1-2 órára, majd átmossuk, és leszűrjük. A kókuszolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával, beledobjuk a babérlevelet, sót és borsot, majd beleszórjuk a lencsét, és felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel.

Időnként megkevergetve kb. 20 percig főzzük a lencsét (ez függ attól is, mennyi időre áztattuk be). Félúton belerakjuk a folyékony füstöt, a mustárt és a citromlevet, majd jól átkeverjük.

A keményítőt kikeverjük a vegán krémmel, és 2-3 ek vízzel, majd besűrítjük vele a főzeléket. Amennyiben nem szeretnénk a főzeléket keményítővel sűríteni, akkor kivesszük a főzelék kb. ötödét, és botmixerrel lezúzzuk, majd visszakeverjük a főzelékbe.

Ha egyet rottyan, kész is van a főzelék, amit vegán tejföllel és pirított hagymával tálalhatunk.

  • Áztatási idő: 1-2 óra
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Összesen: kb. 45 perc + áztatás
vegán lencsefőzelék
Vegán lencsefőzelék

Még több lencsefőzelék:

Joghurtos lencsefőzelék

Vöröslencse-főzelék aszalt paradicsommal

Klasszik lencsefőzelék

Ha tetszett a Vegán lencsefőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept