Vegán thai green curry

Vegán

Vegán

Gluténmentes

Gluténmentes

Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A zöldcurry-pasztához

4 - 6 db kaffírlime-levél
1 nagy csokor friss koriander
2 - 3 szál citromnád
2 hüvelyknyi gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
2 - 3 db zöld chili
4 ek olívaolaj
1 db lime leve

A curryhez

170 g brokkoli
4 - 5 fej sonkahagyma
125 g zöldbab
150 g cukkini
6 - 8 ek olaj
150 g cukorborsó
500 ml zöldségalaplé
1 konzerv kókusztej
1 - 2 ek szójaszósz (világos)
100 g barna simeji gomba
100 g simeji gomba
½ - 1 ek kukoricakeményítő
1 db lime

A tálaláshoz

rizstészta vagy jázmin rizs
friss koriander
friss chili
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Vegán thai green curry

Csupa zöld, nagyon parfümös, pikáns, egészséges, diétás, tele vitaminnal, rosttal, és még vegán is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+

A zöldcurry-pasztához

4 - 6 db kaffírlime-levél
1 nagy csokor friss koriander
2 - 3 szál citromnád
2 hüvelyknyi gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
2 - 3 db zöld chili
4 ek olívaolaj
1 db lime leve

A curryhez

170 g brokkoli
4 - 5 fej sonkahagyma
125 g zöldbab
150 g cukkini
6 - 8 ek olaj
150 g cukorborsó
500 ml zöldségalaplé
1 konzerv kókusztej
1 - 2 ek szójaszósz (világos)
100 g barna simeji gomba
100 g simeji gomba
½ - 1 ek kukoricakeményítő
1 db lime

A tálaláshoz

rizstészta vagy jázmin rizs
friss koriander
friss chili
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A currypasztához az alapanyagokat egy kétkéses robotgében vagy turmixgépben pürésítjük. (Esetleg használhatunk boltit, de a saját készítésű mérföldekkel jobb.) 

A brokkolit kis rózsákra, a hagymát szeletekre, a zöldbabot 2-3 cm-es darabokra, a cukkinit félbe, negyedbe, aztán szeletekre vágjuk. A zöldségeket a gomba kivételével egy szélesebb lábasban, magas hőmérsékleten 3-5 percig pirítjuk az olajon, majd kiszedjük és félretesszük.

A currypasztát kb. 3-5 perc alatt magas hőmérsékleten lepirítjuk a lábasban, majd rádobjuk az előpirított zöldségeket, ráöntjük az alaplevet, a kókusztejet és a szójaszószt, és ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a zöldségek megfőttek, de van tartásuk és roppannak egy kicsit. 5 perccel a vége előtt belerakjuk a gombákat is. Ha a curryt túl hígnak találjuk, és szükségesnek látjuk, egy kis hideg vízzel kikevert kukoricakeményítővel a kívánt állagra sűríthetjük. Ráfacsarjuk a lime levét, megszórjuk friss korianderrel, és főtt jázminrizzsel vagy rizstésztával fogyasztjuk. Ha szeretnénk, aprított friss chilipaprikával és korianderrel is megszórhatjuk.

Vegán thai green curry

Ha tetszett a vegán thai green curry receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások