Áfonyás-BBQ szószos golyók

Vega

Vega

Hozzávalók

2
főre
+

A krumplipüréhez

Hozzávaló kipipálva
4 db krumpli (kb. 450 g)
Hozzávaló kipipálva
½ db zellergumó (kb. 200 g)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 ág rozmaring
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt szerecsendió

A vega “húsgolyókhoz”

Hozzávaló kipipálva
200 ml zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
2 ek áfonyalekvár
Hozzávaló kipipálva
100 g ketchup
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár
Hozzávaló kipipálva
2 tk BBQ fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 csepp folyékony füst (elhagyható)
Hozzávaló kipipálva
100 g áfonya
Hozzávaló kipipálva
2 csomag CREAVEG húsmentes golyó (200 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek olaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
rukkola
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Áfonyás-BBQ szószos golyók

Egy gyors és ízes receptet kerestek, ami ráadásul húsmentes, és még karácsonyra is lehet vele villantani? Vegáknak kötelezően ajánlott!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A krumplipüréhez

Hozzávaló kipipálva
4 db krumpli (kb. 450 g)
Hozzávaló kipipálva
½ db zellergumó (kb. 200 g)
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
50 ml tej
Hozzávaló kipipálva
2 ág rozmaring
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt szerecsendió

A vega “húsgolyókhoz”

Hozzávaló kipipálva
200 ml zöldségalaplé
Hozzávaló kipipálva
2 ek áfonyalekvár
Hozzávaló kipipálva
100 g ketchup
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk mustár
Hozzávaló kipipálva
2 tk BBQ fűszerkeverék
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 csepp folyékony füst (elhagyható)
Hozzávaló kipipálva
100 g áfonya
Hozzávaló kipipálva
2 csomag CREAVEG húsmentes golyó (200 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 ek olaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
rukkola
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Mielőtt nekiállunk az áfonyás-BBQ szószos golyók elkészítéséhez először egy krumplipürét készítünk, amihez a krumplikat és a zellert megtisztítjuk, felkockázzuk, és bő, sós vízben puhára főzzük.

Közben elkészítjük a gyors BBQ szószt. Ehhez az alaplevet, a lekvárt, a ketchupot, sót, borsot és a mustárt sűrűre forraljuk egy gyorsforralóban. Amikor az állaga tetszetős, belekeverjük a BBQ fűszerkeveréket, ha nem elég füstös, jöhet bele egy kis folyékony füst is, majd elkeverjük, beleszórjuk az áfonyát, és félrehúzzuk.

A golyókat egy serpenyőben, közepesen erős lángon, 1-2 ek olajon körbepirítjuk, majd a szószba dobjuk, és így pároljuk még 5-8 percig.

áfonyás-BBQ szószos húsgolyók zelleres-rozmaringos krumplipürével

Az olívaolajat és a tejet egy tálkába öntjük, beleszórjuk a rozmaring leveleit, és 30 másodpercre a mikróba dobjuk. A zelleres krumplit leszűrjük, összetörjük, hozzáadjuk a tejes keveréket, és ízlés szerint ízesítjük még sóval, borssal, szerecsendióval. A BBQ szószos golyókat a pürével tálaljuk, végül pakolhatunk rá egy kevés rukkolát is.

áfonyás-BBQ szószos húsgolyók zelleres-rozmaringos krumplipürével
Áfonyás-BBQ szószos húsgolyók zelleres-rozmaringos krumplipürével

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a áfonyás-BBQ szószos golyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több ünnepi vega fogás:

Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Zé-féle vega pásztorpite

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?