A színes őszi saláta elkészítéséhez a céklákat héjastul becsomagoljuk alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 1 órára. A sütőtököt 2 cm-es szeletekre vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, olajjal, és egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Amikor 30 perc van még hátra a sütési időből, a céklák mellé rakjuk a sütőtököt is, és így pont egyszerre lesznek kész. Ha megsültek a zöldségek, félretesszük őket lehűlni, a céklát kibontjuk a fóliából, leszedjük a héját, és kisebb cikkekre vágjuk.
A dresszing hozzávalóit összekeverjük. A kis kockákra vágott almát összeforgatjuk a narancslével. Tálalásnál madársalátát rakunk a tányér aljára, erre jöhetnek a sült zöldségek, a vékonyra szeletelt lilahagyma, az alma, a kecskesajt, az aprított tökmag, végül meglocsoljuk a dresszinggel, és már ehetjük is.

- Elkészítési idő: 70 perc
A klasszikus salátákat is imádjuk, de néha próbáljatok ki izgalmas változatokat is, mint ez a három finomság:
Szuperzöld citrusos saláta zellerszárral és házi krutonnal