Street Kitchen

Almás-tökmagosőszisaláta

Almás-tökmagos őszi saláta

Hozzávalók
500 g
sütőtök
só, bors
2 - 3 ek
olívaolaj
500 g
cékla
200 g
alma
2 - 3 ek
friss narancslé
2 marék
madársaláta
0.5 fej
lila hagyma
4 ek
krémes kecskesajt
50 g
pirított tökmag
A dresszinghez
2 tk
dijoni mustár
1 tk
méz
5 ek
tökmagolaj
4 ek
friss narancslé
só, bors

Elkészítés

A színes őszi saláta elkészítéséhez a céklákat héjastul becsomagoljuk alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 1 órára. A sütőtököt 2 cm-es szeletekre vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, olajjal, és egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Amikor 30 perc van még hátra a sütési időből, a céklák mellé rakjuk a sütőtököt is, és így pont egyszerre lesznek kész. Ha megsültek a zöldségek, félretesszük őket lehűlni, a céklát kibontjuk a fóliából, leszedjük a héját, és kisebb cikkekre vágjuk. 

A dresszing hozzávalóit összekeverjük. A kis kockákra vágott almát összeforgatjuk a narancslével. Tálalásnál madársalátát rakunk a tányér aljára, erre jöhetnek a sült zöldségek, a vékonyra szeletelt lilahagyma, az alma, a kecskesajt, az aprított tökmag, végül meglocsoljuk a dresszinggel, és már ehetjük is.

almas-tokmagos-oszi-salata-9
Almás-tökmagos őszi saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70 perc

A klasszikus salátákat is imádjuk, de néha próbáljatok ki izgalmas változatokat is, mint ez a három finomság:

Szuperzöld citrusos saláta zellerszárral és házi krutonnal

Mengyi kedvenc kínai diétás salátája

Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta

www.streetkitchen.hu

Ősszel se kell lemondani a zöldségekről és a salátákról, mert indul a sütőtök szezon. Csak a fantáziátokra van bízva, bármilyen magot, sajtot, zöldet használhattok.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

4 főre
500 g
sütőtök
só, bors
2 - 3 ek
olívaolaj
500 g
cékla
200 g
alma
2 - 3 ek
friss narancslé
2 marék
madársaláta
0.5 fej
lila hagyma
4 ek
krémes kecskesajt
50 g
pirított tökmag
A dresszinghez
2 tk
dijoni mustár
1 tk
méz
5 ek
tökmagolaj
4 ek
friss narancslé
só, bors

A színes őszi saláta elkészítéséhez a céklákat héjastul becsomagoljuk alufóliába, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 1 órára. A sütőtököt 2 cm-es szeletekre vágjuk, összeforgatjuk sóval, borssal, olajjal, és egy sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Amikor 30 perc van még hátra a sütési időből, a céklák mellé rakjuk a sütőtököt is, és így pont egyszerre lesznek kész. Ha megsültek a zöldségek, félretesszük őket lehűlni, a céklát kibontjuk a fóliából, leszedjük a héját, és kisebb cikkekre vágjuk. 

A dresszing hozzávalóit összekeverjük. A kis kockákra vágott almát összeforgatjuk a narancslével. Tálalásnál madársalátát rakunk a tányér aljára, erre jöhetnek a sült zöldségek, a vékonyra szeletelt lilahagyma, az alma, a kecskesajt, az aprított tökmag, végül meglocsoljuk a dresszinggel, és már ehetjük is.

almas-tokmagos-oszi-salata-9
Almás-tökmagos őszi saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 70 perc

A klasszikus salátákat is imádjuk, de néha próbáljatok ki izgalmas változatokat is, mint ez a három finomság:

Szuperzöld citrusos saláta zellerszárral és házi krutonnal

Mengyi kedvenc kínai diétás salátája

Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta

Ha tetszett az Almás-tökmagos őszi saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept