Hirdetés

Brutál zöld kelkáposztafőzelék ropogós burgonyával és buggyantott tojással

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
1 fej hagyma
4 ek olívaolaj
1 fej kelkáposzta
1 - 2 l zöldségalaplé
só, bors
2 - 3 ek fehérborecet
100 g bébispenót

A ropogós burgonyához

3 db burgonya (nagyobb)
4 ek olívaolaj
só, bors

A buggyantott tojáshoz

6 db tojás
100 ml ecet
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brutál zöld kelkáposztafőzelék ropogós burgonyával és buggyantott tojással

Egészséges, vegetáriánus és még lisztmentes is ez a recept. Ha főzeléket csinálok, mindig megpróbálok arra törekedni, hogy saját magával sűrítsem, így az íz is erőteljesebben hozza az alapanyagét, és lisztet sem használunk.
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
főre
+
1 fej hagyma
4 ek olívaolaj
1 fej kelkáposzta
1 - 2 l zöldségalaplé
só, bors
2 - 3 ek fehérborecet
100 g bébispenót

A ropogós burgonyához

3 db burgonya (nagyobb)
4 ek olívaolaj
só, bors

A buggyantott tojáshoz

6 db tojás
100 ml ecet
Bevásárlólistához adom

A hagymát kockára vágjuk, lepirítjuk az olívaolajon, hozzátesszük a csíkokra vágott kelkáposztát, felöntjük annyi alaplével, hogy épp hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. A káposzta felét kiszedjük, és egy turmixgépbe tesszük annyi főzőlével, hogy egy sűrű krémet kapjunk a pürésítés végén. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a borecetet, hozzádobjuk a spenótot, és pürésítjük újból. A krémhez hozzákeverjük a maradék káposztát.

A burgonyákat alaposan megmossuk, negyedeljük, sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd egy villával óvatosan megnyomkodjuk, kilapítjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 230 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt extra ropogósra sütjük.

Egy lapos, szélesebb lábasba annyi vizet öntünk, hogy a lábas falán kb. 8 cm-ig érjen. Hozzáöntjük az ecetet, majd forráspontig melegítjük, és visszább vesszük a hőfokot, hogy ne forrjon, de még csak ne is gyöngyözzön a víz, viszont tűzforró legyen. A tojásokat megtörjük, majd mindegyiket külön-külön egy-egy kisebb pohárba tesszük. A vizet körkörösen megkavarva – vigyázva arra, hogy ne forogjon túl gyorsan, de lassan se –, óvatosan beleengedjük a tojásokat, majd kb. 3-4 perc alatt megfőzzük. Folyamatosan ellenőrizzük az ujjunkkal nyomkodva, hogy a sárgája még folyós maradjon, de a fehérje főtt legyen.

Tipp: medvehagymaszezonban a spenót után egy kis csokor medvehagymát is dobhattok a püréhez!

Ha tetszett a brutál zöld kelkáposztafőzelék receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások