Laktózmentes

Laktózmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+

A polentához

300 g kukoricadara
900 ml zöldségalaplé
2 ág kakukkfű
1 ek kenőmargarin

A gombaraguhoz

1 ek kenőmargarin
1 fej hagyma (kb. 200 g/fej)
300 g csiperkegomba
1 - 2 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
só, bors
300 ml növényi tejszín
15 db aszalt paradicsom (kb. 100 g)
1 csokor friss petrezselyem
½ db citrom héja

A tálaláshoz

100 g feta sajt
0.25 db citrom héja
4 szál friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Szuperegyszerű gombaragu polentával

A polenta nem tartozik a legnépszerűbb ételek közé, pedig egy jó kis feltéttel igen finom fogást varázsolhatsz belőle. Még akkor is, ha nem vagy egy Rodolfo. Ez a gombaragu pont egy ilyen feltét.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A polentához

300 g kukoricadara
900 ml zöldségalaplé
2 ág kakukkfű
1 ek kenőmargarin

A gombaraguhoz

1 ek kenőmargarin
1 fej hagyma (kb. 200 g/fej)
300 g csiperkegomba
1 - 2 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
só, bors
300 ml növényi tejszín
15 db aszalt paradicsom (kb. 100 g)
1 csokor friss petrezselyem
½ db citrom héja

A tálaláshoz

100 g feta sajt
0.25 db citrom héja
4 szál friss petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A gombaragu elkészítése előtt foglalkozzunk a polentával. A kukoricadarát egy lábasba öntjük, felöntjük az alaplével, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg fel nem veszi a folyadékot, és meg nem puhul. Főzés közben megsózzuk, és beledobjuk a kakukkfüvet. Amikor elérte a polenta a kellő sűrűséget, belekeverjük a margarint, és ha elolvadt, félretesszük.

A raguhoz a margarint közepesen erős lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a félfőre vágott hagymát, és 2-3 perc alatt megdinszteljük. A gombát megmossuk, és 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, majd a hagymához adjuk a kakukkfűvel és a reszelt fokhagymával együtt. Erős lángon 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a növényi tejszínnel, és 3-4 perc alatt összeforraljuk.

A tejszín a forralás során kissé be fogja sűríteni a ragut. Elzárjuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a szeletekre vágott aszalt paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet, és belereszeljük a citrom héját.

Tányérba szedjük a polentát, rákanalazzuk a ragut, rámorzsoljuk a fetát, reszelünk rá egy kevés citromhéjat, és petrezselyemlevéllel díszítjük.

Gombaragu polentával
Gombaragu polentával
  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési idő: 20 perc
  • Összesen: 30 perc

Ha tetszett a gombaragu polentával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?