Vegetáriánus ételek

Magyarosrakottcsusza

Magyaros rakott csusza

Hozzávalók
200 g
csuszatészta
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olaj olaj
1 db
paprika
(kb. 150 g)
2 db
paradicsom
(kb. 280 g)
1 tk
pirospaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
só, bors
200 ml
passata
1 csomag
creaveg babalapú darált húspótló
(200 g-os kiszerelés)
250 g
tejföl
150 g
trappista sajt

Elkészítés

A magyaros rakott csusza elkészítéséhez a csuszatésztát bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a zacskón található idő alatt, majd leszűrjük. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk.

magyaros-rakott-csusza

Közben kisebb kockákra vágjuk a paprikát és a paradicsomot, és ezt is a hagymához adjuk. Alacsony lángon 10-12 percig főzzük, közben rászórjuk a pirospaprikát és a köményt, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a passatával, belerakjuk a húspótlót, egyet forralunk rajta, és elzárjuk a lángot. A tejföllel, a húspótlós alappal és a reszelt sajttal egy sütőtálba rétegezzük a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt összesütjük a rakott csuszát.

magyaros-rakott-csusza
  • Előkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 45 perc

Sok másik, tipikusan húsos, hagyományos étel is elkészíthető vegetáriánus verzióban. Nem csak a vegáknak, de a húsevőknek is ízleni fognak a következő fogások!

Még több magyaros kaja, vega verzióban!

Mini vega hamburgernyárs sajtmártással

Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve

Zé-féle paradicsomos káposzta vega fasírttal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Tejfölös, paprikás, igazán magyaros, vega rakott tészta, ami egyébként pikk-pakk elkészül, és tuti mindenki imádni fogja. ;)

pictogram

Vega

Hozzávalók

4 főre
200 g
csuszatészta
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
olaj olaj
1 db
paprika
(kb. 150 g)
2 db
paradicsom
(kb. 280 g)
1 tk
pirospaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
só, bors
200 ml
passata
1 csomag
creaveg babalapú darált húspótló
(200 g-os kiszerelés)
250 g
tejföl
150 g
trappista sajt

A magyaros rakott csusza elkészítéséhez a csuszatésztát bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a zacskón található idő alatt, majd leszűrjük. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk.

magyaros-rakott-csusza

Közben kisebb kockákra vágjuk a paprikát és a paradicsomot, és ezt is a hagymához adjuk. Alacsony lángon 10-12 percig főzzük, közben rászórjuk a pirospaprikát és a köményt, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a passatával, belerakjuk a húspótlót, egyet forralunk rajta, és elzárjuk a lángot. A tejföllel, a húspótlós alappal és a reszelt sajttal egy sütőtálba rétegezzük a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt összesütjük a rakott csuszát.

magyaros-rakott-csusza
  • Előkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Összesen: 45 perc

Sok másik, tipikusan húsos, hagyományos étel is elkészíthető vegetáriánus verzióban. Nem csak a vegáknak, de a húsevőknek is ízleni fognak a következő fogások!

Még több magyaros kaja, vega verzióban!

Mini vega hamburgernyárs sajtmártással

Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve

Zé-féle paradicsomos káposzta vega fasírttal

Ha tetszett a Magyaros rakott csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept