Vega
Hozzávalók
A paradicsomos káposztához
- 1 fej hagyma (kb. 160 g)
- 2 - 3 ek olaj
- ½ fej káposzta (kb. 500 g)
- só, bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 500 ml alaplé vagy víz (kb.)
- 2 ek liszt
- 800 ml paradicsomszósz (passata)
- 1 ek cukor
A fasírthoz
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 csomag darált húshelyettesítő (400 g)
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- ½ mk őrölt fűszerkömény
- 1 db tojás
- bő olaj a sütéshez
- 100 g zsemlemorzsa (kb.)
Hozzávalók
A paradicsomos káposztához
- 1 fej hagyma (kb. 160 g)
- 2 - 3 ek olaj
- ½ fej káposzta (kb. 500 g)
- só, bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 500 ml alaplé vagy víz (kb.)
- 2 ek liszt
- 800 ml paradicsomszósz (passata)
- 1 ek cukor
A fasírthoz
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 csomag darált húshelyettesítő (400 g)
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- ½ mk őrölt fűszerkömény
- 1 db tojás
- bő olaj a sütéshez
- 100 g zsemlemorzsa (kb.)
A paradicsomos káposzta vega fasírttal egy laktató ebédötlet, ha húsmentesen étkeztek.
A tisztított hagymát finomra vágjuk, majd egy lábasban megdinszteljük az olajon. Közben a káposzta torzsáját kivágjuk, majd vékony, 1 cm-es csíkokra vágjuk. Az üvegesre párolt hagymára dobjuk a káposztát, erősen megsózzuk, kevés borsot törünk rá, megszórjuk a köménnyel, és óvatosan összekeverjük.
Amikor kicsit összeesett, felöntjük 300 ml alaplével, majd 15 percen át pároljuk. Ezután száraz rántást készítünk, azaz a lisztet szárazon zsemleszínűre pirítjuk egy serpenyőben közepesen erős lángon. Ezt a káposztára szórjuk, majd elkeverjük, és felöntjük 800 ml paradicsomszósszal. Ha nagyon sűrűnek tűnik, felöntjük még 100-200 ml alaplével, ízesítjük sóval, borssal és cukorral, és tovább rotyogtatjuk.
A fasírthoz az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon megdinszteljük, majd a húshelyettesítőhöz keverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával és a köménnyel, beleütjük a tojást, és alaposan összekeverjük.
A sütéshez olajat melegítünk kb. 180 fokra, a masszából kis golyókat formázunk, a zsemlemorzsába forgatjuk, és a forró olajba dobjuk, amiben mérettől függően 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész fasírtokat papírtörlőn leszárítjuk, majd a közben készre főtt főzelékkel tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Ha tetszett a Zé-féle paradicsomos káposzta vega fasírttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!