A maradékmentő panzanella salátához kenyeret kisebb darabokra tépkedjük, és egy tepsire rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott rozmaringot és fokhagymát szórunk rá, az egészet összekeverjük, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Ha kész, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.
Míg sül a kenyér, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a fehérborecettel, sózzuk, és hagyjuk marinálódni.
A salátához a zöldségeket tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk, majd egy nagy tálba rakjuk a madársalátával együtt.
A sajtot fél cm vastagra szeleteljük, és egy kevés olívaolajon, közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk.
Végül összeállítjuk a salátát: a zöldségekhez adjuk a lila hagymát, a visszamaradt ecetet kikeverjük a dresszing többi hozzávalójával, és ezt is a salira öntjük. Rászórjuk a krutont, az egészet összekeverjük, megszórjuk friss bazsalikommal, és a sajttal tálaljuk.
