Saláták

Panzanella,avagymaradékmentőkenyérsaláta

Panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta

Hozzávalók
A krutonhoz
250 - 300 g
maradék rozskenyér
3 - 4 ek
olívaolaj
só, bors
1
friss ág rozmaring
4 gerezd
fokhagyma
A marinált hagymához
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
2 - 3 ek
fehérborecet
1 csipet
A salátához
1 szál
kígyóuborka
200 g
koktélparadicsom
1 db
kaliforniai paprika
2 marék
friss madársaláta
6 - 7 levél
friss bazsalikom
A sajthoz
250 g
halloumi sajt
2 - 3 ek
olívaolaj
A dresszinghez
2 - 3 ek
fehérborecet
3 - 4 ek
extra szűz olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A maradékmentő panzanella salátához kenyeret kisebb darabokra tépkedjük, és egy tepsire rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott rozmaringot és fokhagymát szórunk rá, az egészet összekeverjük, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Ha kész, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

Míg sül a kenyér, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a fehérborecettel, sózzuk, és hagyjuk marinálódni.

A salátához a zöldségeket tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk, majd egy nagy tálba rakjuk a madársalátával együtt. 

A sajtot fél cm vastagra szeleteljük, és egy kevés olívaolajon, közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk.

Végül összeállítjuk a salátát: a zöldségekhez adjuk a lila hagymát, a visszamaradt ecetet kikeverjük a dresszing többi hozzávalójával, és ezt is a salira öntjük. Rászórjuk a krutont, az egészet összekeverjük, megszórjuk friss bazsalikommal, és a sajttal tálaljuk.

Panzanella saláta
Panzanella saláta

 

Még több maradékmentő recept:

Cukormentes banánkenyér

Maradékmentő grillcsirkés szendvics

Sonkás szuperpasta, a legjobb maradékmentő kaja

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Az olaszok tényleg tudják, hogyan kell maradékot menteni, pl. kenyérből. Nagyon kevés alapanyag kell ehhez a salihoz, és nem sok munkát igényel, ehhez képest pedig egy igazán laktató étel.

Hozzávalók

4 főre
A krutonhoz
250 - 300 g
maradék rozskenyér
3 - 4 ek
olívaolaj
só, bors
1
friss ág rozmaring
4 gerezd
fokhagyma
A marinált hagymához
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
2 - 3 ek
fehérborecet
1 csipet
A salátához
1 szál
kígyóuborka
200 g
koktélparadicsom
1 db
kaliforniai paprika
2 marék
friss madársaláta
6 - 7 levél
friss bazsalikom
A sajthoz
250 g
halloumi sajt
2 - 3 ek
olívaolaj
A dresszinghez
2 - 3 ek
fehérborecet
3 - 4 ek
extra szűz olívaolaj
só, bors

A maradékmentő panzanella salátához kenyeret kisebb darabokra tépkedjük, és egy tepsire rakjuk. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott rozmaringot és fokhagymát szórunk rá, az egészet összekeverjük, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Ha kész, kiszedjük és hagyjuk kihűlni.

Míg sül a kenyér, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a fehérborecettel, sózzuk, és hagyjuk marinálódni.

A salátához a zöldségeket tetszőleges nagyságú kockákra vágjuk, majd egy nagy tálba rakjuk a madársalátával együtt. 

A sajtot fél cm vastagra szeleteljük, és egy kevés olívaolajon, közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk.

Végül összeállítjuk a salátát: a zöldségekhez adjuk a lila hagymát, a visszamaradt ecetet kikeverjük a dresszing többi hozzávalójával, és ezt is a salira öntjük. Rászórjuk a krutont, az egészet összekeverjük, megszórjuk friss bazsalikommal, és a sajttal tálaljuk.

Panzanella saláta
Panzanella saláta

 

Még több maradékmentő recept:

Cukormentes banánkenyér

Maradékmentő grillcsirkés szendvics

Sonkás szuperpasta, a legjobb maradékmentő kaja

Ha tetszett a panzanella, avagy maradékmentő kenyérsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése