Spenótos-zöldborsós pelmenyi

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

250 g liszt
1 nagy csipet só
2 db tojás
1 ek tejföl
1 ek olaj

A töltelékhez

100 g vaj
2 ek liszt
150 ml tej
1 mk mustár
só, bors
szerecsendió
150 g spenót
300 g zöldborsó

A mártáshoz

200 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
100 ml fehérbor
50 ml tejszín
1 db citrom
só, bors
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Spenótos-zöldborsós pelmenyi

A spenót és a borsó igazi kora tavaszi csemegék, ebben a jó töltött tésztában pedig csak tovább mélyül a barátságuk.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

250 g liszt
1 nagy csipet só
2 db tojás
1 ek tejföl
1 ek olaj

A töltelékhez

100 g vaj
2 ek liszt
150 ml tej
1 mk mustár
só, bors
szerecsendió
150 g spenót
300 g zöldborsó

A mártáshoz

200 g vaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
100 ml fehérbor
50 ml tejszín
1 db citrom
só, bors
1 kis csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A spenótos pelmenyi elkészítését a tésztával kezdjük, amihez a lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az olajjal és tejföllel elkevert tojást, és alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 20-30 percet pihentetjük a hűtőben.

A töltelékhez a vajat egy lábasban felhevítjük, majd beleszórjuk a lisztet, fehér habzásig hevítjük, és felöntjük a tejjel. Kevergetve összeforraljuk, beletesszük a mustárt, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Ezután beledobjuk a spenótot, lefedjük, és kis lángon egy-két perc alatt összepároljuk.

A zöldborsót, ha friss, forró vízben megfőzzük, ha fagyasztott, mikróban 3 perc alatt puhára melegítjük, majd a spenótos alaphoz adjuk, és egy botmixerrel összezúzzuk.

A tésztát lisztezett felületen 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy 8-9 centis kör alakú kiszúró formával kiszúrjuk, a maradékot pedig újra összegyúrhatjuk, hogy újabb adag tésztalapok készüljenek belőle. 

A kész lapok közepére teszünk 1-1 kanállal a töltelékből, majd a köröket félbehajtjuk, összenyomkodjuk, és a félkör két sarkát összetapasztjuk. Az így kapott pelmenyiket akár fagyasztani is lehet, de fontos, hogy mindenképp lisztezett felületre gyűjtsük őket.

Sós vizet forralunk, majd 10-12 db pelmenyit főzünk egyszerre, 5-6 percig.

A mártáshoz a vaj felét felhevítjük egy serpenyőben, beletesszük az összeroppantott fokhagymát, beleszórjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Felöntjük a fehérborral és a tejszínnel, összeforraljuk, és a citrom levével, héjával, valamint sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a felaprított petrezselymet, végül beleolvasztjuk a vaj másik felét. 

A kifőtt tésztát szedhetjük egyenesen a mártásba is, de tányérra szedve, a mártással meglocsolva is tökéletes.

Spenótos-zöldborsós pelmenyi
Spenótos-zöldborsós pelmenyi
  • előkészítési idő: kb. 60 perc
  • főzési idő: kb. 20 perc
  • összesen kb. 80 perc

Ha tetszett a spenótos-zöldborsós pelmenyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?