Sült gomolyás répakorongok

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 szál répa (nagyobb)
Hozzávaló kipipálva
250 g grillgomolya vagy halloumi sajt
Hozzávaló kipipálva
2 tk római kömény
Hozzávaló kipipálva
100 ml olaj a sütéshez
Hozzávaló kipipálva
4 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 tk füstölt paprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Sült gomolyás répakorongok

Ezek a korongok tökéletes partisnackek, remek párját alkotják a falafelnek, önmagukban, de egyszerű humusszal tálalva is tökéletesek. Mindenképp olyan sajtot válasszunk, aminek az átlagnál magasabb az olvadáspontja (mint amilyen a ruganyos textúrájú, sós halloumi vagy az eleve grillezéshez ajánlott gomolya), mert így a sajt nem olvad meg a serpenyőnkben, hanem szépen össze tud pirulni a fűszeres-répás keverékkel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
24
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
2 szál répa (nagyobb)
Hozzávaló kipipálva
250 g grillgomolya vagy halloumi sajt
Hozzávaló kipipálva
2 tk római kömény
Hozzávaló kipipálva
100 ml olaj a sütéshez
Hozzávaló kipipálva
4 ek liszt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás
Hozzávaló kipipálva
1 tk füstölt paprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A répát megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn egy nagy keverőtálba reszeljük a sajttal együtt. Egy kis, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a római köményt, majd egy mozsárban összetörjük. Közben egy mély serpenyőben alacsony lángon hevíteni kezdjük az olajat. 

Ezalatt a répa-sajt keverékhez adjuk a lisztet, tojást, a füstölt paprikát és a római köményt. A hozzáadott sajt sósságától függően sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. 

Ha az olaj kellően felhevült (ha beledobunk egy csipetnyi keveréket, azonnal sisteregni kezd), kb. 1-1 evőkanálnyi keverékből golyókat vagy korongokat formázunk, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük őket (figyeljünk rá, hogy ne rakjuk tele a serpenyőt, inkább több körben süssük ki őket). Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük a golyókat, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen, majd melegen tálaljuk. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?