Hirdetés

Sült gomolyás répakorongok

Hozzávalók

2
főre
+
2 szál répa (nagyobb)
250 g grillgomolya vagy halloumi sajt
2 tk római kömény
100 ml olaj a sütéshez
4 ek liszt
1 db tojás
1 tk füstölt paprika
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült gomolyás répakorongok

Ezek a korongok tökéletes partisnackek, remek párját alkotják a falafelnek, önmagukban, de egyszerű humusszal tálalva is tökéletesek. Mindenképp olyan sajtot válasszunk, aminek az átlagnál magasabb az olvadáspontja (mint amilyen a ruganyos textúrájú, sós halloumi vagy az eleve grillezéshez ajánlott gomolya), mert így a sajt nem olvad meg a serpenyőnkben, hanem szépen össze tud pirulni a fűszeres-répás keverékkel.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
2 szál répa (nagyobb)
250 g grillgomolya vagy halloumi sajt
2 tk római kömény
100 ml olaj a sütéshez
4 ek liszt
1 db tojás
1 tk füstölt paprika
só, bors
Bevásárlólistához adom

A répát megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn egy nagy keverőtálba reszeljük a sajttal együtt. Egy kis, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk a római köményt, majd egy mozsárban összetörjük. Közben egy mély serpenyőben alacsony lángon hevíteni kezdjük az olajat. 

Ezalatt a répa-sajt keverékhez adjuk a lisztet, tojást, a füstölt paprikát és a római köményt. A hozzáadott sajt sósságától függően sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. 

Ha az olaj kellően felhevült (ha beledobunk egy csipetnyi keveréket, azonnal sisteregni kezd), kb. 1-1 evőkanálnyi keverékből golyókat vagy korongokat formázunk, és mindkét oldalukon 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük őket (figyeljünk rá, hogy ne rakjuk tele a serpenyőt, inkább több körben süssük ki őket). Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük a golyókat, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen, majd melegen tálaljuk. 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások