Hozzávalók
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 80 g csiperkegomba
- 150 g szárzeller
- 300 g burgonya
- 150 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 1 csokor friss petrezselyem
- 80 g zabliszt
- 130 g zabkorpa
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
Az összeállításhoz
- 6 db főtt tojás
- 20 g zabkorpa
Zöldséges Stefánia-vagdalt
Hozzávalók
- 2 szál sárgarépa (200 g/szál)
- 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
- 80 g csiperkegomba
- 150 g szárzeller
- 300 g burgonya
- 150 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- 1 csokor friss petrezselyem
- 80 g zabliszt
- 130 g zabkorpa
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
Az összeállításhoz
- 6 db főtt tojás
- 20 g zabkorpa
A zöldséges Stefánia-vagdalt első lépéseként a a sárgarépát, a fehérrépát, a csiperkegombát, a szárzellert, a krumplit, a zöldborsót, a vöröshagymát és a fokhagymát több részletben egy konyhai aprítógépbe tesszük és morzsalékossá zúzzuk. Az így kapott zöldségmixet egy nagyobb keverőtálba szedjük, hozzáadjuk a tojásokat, a finomra vágott petrezselymet, a zablisztet és a zabkorpát, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, majd az egészet összedolgozzuk.
A masszát egy zsírpapírral borított tepsiben megformázzuk, a kezünkkel a közepébe csinálunk egy mélyedést, hosszanti irányban belehelyezzük a megpucolt főtt tojásokat, majd a kezünkkel összezárjuk a tetejét. Megszórjuk a zabkorpával, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 45-55 percre és készre sütjük.
Szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, mert a sütőből kivéve még lágynak tűnhet a végeredmény, ám az állásban keményedni fog az állaga. De még így se olyan végeredményre számítsunk mint a húsos változatnál, hiszen a húsban lévő fehérje hiánya miatt nem tud úgy összeállni, „bekeményedni”. A felszeletelt vagdaltat petrezselymes rizzsel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 55 perc
Ha tetszett a zöldséges Stefánia-vagdalt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több izgalmas vega vagdalt vár az oldalunkon:
Vegán vagdalt franciasalátával