Vega
Hozzávalók
- 400 g karfiol
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 3 szál újhagyma
- 80 g finomliszt
- 70 g parmezán
- 1 db tojás
- 3 ek étolaj
A tálaláshoz
- 300 g tejföl
Karfiolfasírt
Hozzávalók
- 400 g karfiol
- só, bors
- 1 csokor petrezselyem
- 3 szál újhagyma
- 80 g finomliszt
- 70 g parmezán
- 1 db tojás
- 3 ek étolaj
A tálaláshoz
- 300 g tejföl
A karfiolfasírt elkészítésének elős lépése, hogy a karfiolt apró rózsákra szedjük, egy aprítógépbe dobjuk és finomra zúzzuk. A karfiolmorzsát egy keverőtálba szórjuk, és elkeverjük sóval, borssal, a finomra aprított petrezselyemmel, a vékony karikákra vágott újhagymával, a liszttel, a reszelt parmezánnal és a tojással. Alaposan összegyúrjuk, majd egy fagyiadagoló kanállal gombócokat adagolunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A fasírtokat nedves kézzel lenyomkodjuk, hogy laposabbak és kör alakúak legyenek. Meglocsoljuk őket olajjal, és a 180 fokra melegített sütőbe dobjuk 30-32 percre. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 32 perc
Ha tetszett a karfiol fasírt recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!