Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka (300 g/db)
- 100 g hónapos retek
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek 10%-os ecet
- 2 gerezd fokhagyma
Uborkasaláta retekkel
Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka (300 g/db)
- 100 g hónapos retek
- só, bors
- 1 ek kristálycukor
- 1 ek 10%-os ecet
- 2 gerezd fokhagyma
Az uborkasaláta retekkel igazán frissítő köret lehet szinte bármi mellé! Első lépésként a megmosott uborkát és retket egy mandolin segítségével vékonyan leszeleteljük, majd egy tálba tesszük és besózzuk. 5 percet állni hagyjuk, aztán kicsit kinyomkodjuk a levét. Ha nagyon sok levet engedett, egy keveset le is önthetünk róla.
Megszórjuk cukorral, borsozzuk és hozzákeverjük az ecetet és a zúzott fokhagymát. Még 5 percet hagyjuk állni, és kész is a szuper friss, szuper színes sali.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Pihentetési idő: 10 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!