Gluténmentes
Vega
Hozzávalók
- 1 fej lila hagyma (40 g/fej)
- 1 szál kígyóuborka (300 g/szál)
- 200 ml víz
- 1 tk mustármag
- 150 g cukor
- 150 ml 10%-os ecet
- 1 tk só
- 1 csokor friss kapor
Svéd uborkasaláta
Hozzávalók
- 1 fej lila hagyma (40 g/fej)
- 1 szál kígyóuborka (300 g/szál)
- 200 ml víz
- 1 tk mustármag
- 150 g cukor
- 150 ml 10%-os ecet
- 1 tk só
- 1 csokor friss kapor
A lila hagymát félfőre, az uborkát 1-2 mm vastagságú szeletekre vágjuk. A vizet felforraljuk a mustármaggal, a cukorral, az ecettel és a sóval. A hagymát beletesszük a forró lébe, majd 30 másodperc után leszűrjük úgy, hogy megtartjuk a levet. Ez a lépés azért szükséges, hogy a hagymának elvegyük az erős, csípős ízét. A szeletelt uborkára tesszük a hagymát és a felaprított friss kaprot, majd összeforgatjuk, és a csatos üvegbe töltjük. Ráöntjük a savanyítólevünket, majd a hűtőbe tesszük.
Ha tetszett a svéd uborkasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!