Svéd uborkasaláta

Gluténmentes

Gluténmentes

Vega

Vega

Hozzávalók

1
közepes csatos üveghez
+
1 fej lila hagyma (40 g/fej)
1 szál kígyóuborka (300 g/szál)
200 ml víz
1 tk mustármag
150 g cukor
150 ml 10%-os ecet
1 tk só
1 csokor friss kapor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Svéd uborkasaláta

Ez az uborkasaláta nagyon hasonlít a mi uborkasalátánkra, mégis teljesen más élményt nyújt. Természetesen ahány ház, annyiféleképpen változnak az arányok, és egy-két hozzávaló is más lehet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

1
közepes csatos üveghez
+
1 fej lila hagyma (40 g/fej)
1 szál kígyóuborka (300 g/szál)
200 ml víz
1 tk mustármag
150 g cukor
150 ml 10%-os ecet
1 tk só
1 csokor friss kapor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A lila hagymát félfőre, az uborkát 1-2 mm vastagságú szeletekre vágjuk. A vizet felforraljuk a mustármaggal, a cukorral, az ecettel és a sóval. A hagymát beletesszük a forró lébe, majd 30 másodperc után leszűrjük úgy, hogy megtartjuk a levet. Ez a lépés azért szükséges, hogy a hagymának elvegyük az erős, csípős ízét. A szeletelt uborkára tesszük a hagymát és a felaprított friss kaprot, majd összeforgatjuk, és a csatos üvegbe töltjük. Ráöntjük a savanyítólevünket, majd a hűtőbe tesszük.

Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Ha tetszett a svéd uborkasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?