Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+

A sült karfiolhoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej karfiol (kb. 800 g/fej)
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt fehér bors
Hozzávaló kipipálva
durvára őrölt fekete bors
Hozzávaló kipipálva
2 tk sűrített paradicsom

A besamelhez

Hozzávaló kipipálva
70 g margarin
Hozzávaló kipipálva
70 g liszt
Hozzávaló kipipálva
700 ml tej
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 csipet fehér bors
Hozzávaló kipipálva
½ db szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
3 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
200 g bébispenót
Hozzávaló kipipálva
100 g trappista sajt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
30 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
50 g trappista sajt
Hozzávaló kipipálva
50 g szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Szuperzöld karfiol

A margarin besamelhez is perfektül passzol, és fogadjunk, ennyire zöld karfiolt talán még sosem ettetek. Turbózni kis sonkával, kolbásszal ér, de anélkül is király kaja.
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A sült karfiolhoz

Hozzávaló kipipálva
1 fej karfiol (kb. 800 g/fej)
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
1 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt fehér bors
Hozzávaló kipipálva
durvára őrölt fekete bors
Hozzávaló kipipálva
2 tk sűrített paradicsom

A besamelhez

Hozzávaló kipipálva
70 g margarin
Hozzávaló kipipálva
70 g liszt
Hozzávaló kipipálva
700 ml tej
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 csipet fehér bors
Hozzávaló kipipálva
½ db szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
3 tk fokhagymapor
Hozzávaló kipipálva
200 g bébispenót
Hozzávaló kipipálva
100 g trappista sajt
Hozzávaló kipipálva
1 db tojás

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
30 g zsemlemorzsa
Hozzávaló kipipálva
50 g trappista sajt
Hozzávaló kipipálva
50 g szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A szuperzöld karfiol elkészítéséhez a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A karfiolt nagyobb rózsáira szedjük, majd összekeverjük egy keverőtálban a szójaszósszal, a fokhagymaporral, a kétféle borssal és a paradicsompürével. Tulajdonképpen ez egy umami ízt eredményez majd sütés után. Az ízesített karfiolt sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk, és kb. 30 percre a 200 fokos sütőbe tesszük. A lényeg, hogy kicsit odakapjon, ettől lesz igazán jó íze.

A besamelhez egy lábast közepes lángon melegítünk, felolvasztjuk benne a margarint, majd beleszórjuk a lisztet, és kicsit kevergetve enyhén megpirítjuk. Felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és sűrűre forraljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval és fokhagymaporral. Beletesszük a spenótot, hagyjuk, hogy kicsit összeessen, és egyet forralunk rajta. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a reszelt trappista sajtot, beleütünk egy egész tojást, és gyorsan elkeverjük, nehogy megsüljön.

A sütéshez a besamel nagyjából egynegyedét a tepsi aljára kanalazzuk, erre halmozzuk a karfiolokat, és ezt nyakonöntjük a maradék besamellel. A tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal és a szeletelt mandulával, majd grill fokozaton visszatesszük kb. 10 percre a sütőbe, hogy szépen megpiruljon. Mikor megsült, adunk neki pár percet, nehogy megégesse a szánkat, aztán indulhat a pusztítás.

Szuperzöld karfiol
Szuperzöld karfiol
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Főzési idő: 15 perc
  • Sütési idő: kb. 45 perc
  • Összesen: kb. 65 perc

Ha tetszett a szuperzöld karfiol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?