Hozzávalók

2
főre
+

A golyókhoz

Hozzávaló kipipálva
100 g szezámmag
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
2 csomag húsmentes golyó (200 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
1 ek méz
Hozzávaló kipipálva
3 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 cm gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 mk chiliszósz (elhagyható)
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
80 - 100 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő

A rizshez

Hozzávaló kipipálva
200 ml rizs (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
400 ml víz
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Teriyaki szószos golyók

Ultramegúszós, gyors és mégis ízes teriyaki golyók Zétől.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A golyókhoz

Hozzávaló kipipálva
100 g szezámmag
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
2 csomag húsmentes golyó (200 g-os kiszerelés)
Hozzávaló kipipálva
1 ek méz
Hozzávaló kipipálva
3 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
2 cm gyömbér
Hozzávaló kipipálva
1 mk chiliszósz (elhagyható)
Hozzávaló kipipálva
őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
80 - 100 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő

A rizshez

Hozzávaló kipipálva
200 ml rizs (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
400 ml víz
Hozzávaló kipipálva
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
1 szál újhagyma
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A teriyaki szószos golyókhoz először a szezámmagot egy száraz, forró serpenyőben zsemleszínűre pirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük egy tálba. A forró serpenyőbe olajat öntünk, és körbepirítjuk rajta a golyókat.

Közben a rizst egy mikrózható tálba mérjük, dupla mennyiségű vízzel felöntjük, egy nagy csipet sóval és olajjal elkeverve a mikróba dobjuk maximum fokozaton (800 W), és 17-18 perc alatt készre pároljuk.

Amikor a golyók szépen körbepirultak, egy tálba szedjük őket, és a forró serpenyőbe kanalazzuk a mézet, ráöntjük a szójaszószt, és összeforraljuk. Közben belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, beletesszük a chiliszószt. Tovább forraljuk, és beleszórjuk a borsot, felöntjük a fehérborral, és újra összeforraljuk.

Amikor már nem érezzük a bor illatát, a keményítőt kikeverjük 25-30 ml vízzel, és a mártásba öntjük. Mikor sűrűvé válik, belekeverjük a lepirított golyókat, és addig pörgetjük, amíg az összeset jól bevonja a máz.

Tálaláskor a rizst tányérba szedjük, rápakoljuk a mázas golyókat, jól megszórjuk a szezámmaggal és frissen aprított újhagymával, és már falhatjuk is.

  • Elkészítési idő: kb. 30 perc
teriyaki-szoszos-golyok
Teriyaki szószos golyók

Ha tetszett a teriyaki szószos golyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a húsmentes receptek is érdekelhetnek:

Mini vega hamburgernyárs sajtmártással

Vega Stefánia-vagdalt krumplipürével

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?